hirdetés

MÚLT
A Rovatból
hirdetés

Így képzelték 100 éve, hogyan fogunk ma élni

Zseniális, milyennek képzelték a távoli 2000-es éveket a 19. század végén.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. május 09.

hirdetés

A 19. század végén különböző európai művészek képeslapokat rajzoltak, amelyeken megjósolták, szerintük milyen lesz a világ a 2000-es években. Ezeket az illusztrációkat cigarettás és csokoládés dobozokba rejtették.

A művészek által elképzelt jövőben a diákok a suliban headsettel a fejükön szívják magukba a tudást, a rendőrök és a tűzoltók szárnyakat viselve repkednek, és így mentenek meg mindenkit. A taxik is a levegőben járnak, a borbélyt és a háziasszonyt pedig elektromos kütyük segítik a munkában.

Ilyennek gondolták a 2000-es éveket 100 éve:12_borbely3_taxi4_tuzolto5_rendor6_farmer78

Az egyik legmegdöbbentőbb talán a bálna-húzta vízalatti busz, amivel a turistákat szállítják.

A vízalatti világ láthatóan foglalkoztatta a kor művészeit, ugyanis tengerfenéken krikettezést és vízalatti angolnalovagló-versenyeket is jósoltak a 2000-es évekre.

hirdetés
10111213

Van még néhány dolog, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül: úgy gondolták, napjainkban már lesznek szállítható emeletesház-tömbök, amelyeket tehervonattal bárhova el lehet majd húzni.

Sőt, azt jósolták, lesz egy szerkezetünk, egy úgy nevezett "Szép idő masina", amivel az időjárást tudjuk majd irányítani. Illetve, ha ez mégsem jönne össze, akkor egy hatalmas tető lesz felhúzva a városaink fölé, hogy megvédjen a heves esőzésektől és a rossz időtől.14151617181920

Forrás: Bright Side, Wikimedia Commons


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk