/multunk/bulizott-es-csajozott-a-szexualis-kicsapongasairol-hires-angol-kiraly/
hirdetés

MÚLT
A Rovatból
hirdetés

Magyarországon is bulizott és csajozott a kicsapongásairól híres angol király

VII. Edward, Viktória királynő fia korán kiborította botrányos viselkedésével a szüleit.

Link másolása

hirdetés

A Király utca és környéke már 150 éve, sőt korábban is bulinegyed volt. Számtalan híres és hírhedt mulató és kocsma nyílt az utcában annak idején.

A körülbelül másfél kilométer hosszú utca helyén egykor csupán dűlőút volt, amely egyenesen a Városerdőhöz, a mai Városligethez vezetett. A 19. században zsúfolt, sűrűn lakott utcává vált, raktárakkal, üzletekkel, borospincékkel, szórakozóhelyekkel. Lakóinak száma az 1870-es években már körülbelül 7600 fő. Összehasonlításképp: kisvárosokban éltek akkoriban ennyien.

A 19 században nyíltak azok a bizonyos éjszakai mulatók is az utcában, és közülük az egyik leghíresebb a Kék Macska, jiddis nevén a Blaue Katze volt: kocsma, kupleráj , kabaré és zenés szórakozóhely keveréke. A vendégeket sikamlós szövegű kuplékkal, színdarabokkal és kabaréműsorral (is) szórakoztatták, de a kurtizánok ugyanúgy a mulatóhoz tartoztak.

"A Király utca koronája bizonyára a »Kék macska«. Parlamenti életünkben nincs egyetlen állat sem, mely nagyobb szerepet játszana a »Kék macská«-nál, hacsak a »kétfejűsas« nem. De mi ez a macskához képest? A macska nagyon népszerű, a kétfejűsas pedig nagyon népszerűtlen. De én ezúttal nem foglalkozom azon kitűnőségekkel, kik a macskai asztalokat az éjfélutáni órákban körülülik s a hazafiúi fájdalmak keserűségét igyekeznek eltemetni a rossz fukszinosborba. Nem írom le a lábikrákat, az ingerlő kecses idomokat, melyek a képviselői diurnumokat elnyelik" - írja Mikszáth Kálmán az Éji séták és éji alakok II. című novellájában.csajozas_regen

A Pesti Hírlapban ezt írta a mulatóról:

hirdetés

"Az orgiák, a kiélt sanzonénekesnők, a frivol couplettek hajléka.

Közmondás, hogy ahol húsz tót megtelepszik, ott mindjárt pálinkamérést kell nyitni. Még inkább áll ez a mágnásokra nézve, kinek... a Kék Macska nélkül lehetetlen megegzisztálniok."

Kik fordultak meg itt? Például a szerb király, dr. Szemere Miklós ügyvéd, szentpétervári és római nagykövet, a Károlyi, az Eszterházy, a Festetics és Széchenyi család tagjai,

és a walesi herceg, Viktória királynő fia, a későbbi VII. Edward király.

Edward elég szabadelvű és öntörvényű volt már fiatal korában. Beleszeretett a dán trónörökös lányába Alexandra hercegnőbe, de esküvő előtt a fiatalember még egy 1861-es írországi hadgyakorlaton is a nőket hajkurászta. Tiszttársai becsempészték hozzá Nellie Clifden színésznőt, aki pár napot a trónörökössel töltött. Amikor kiderült, az apja, Albert betegen utazott el hozzá Cambridge-be, hogy felelősségre vonja. Miután két héttel később meghalt Albert, Viktória királynő élete végéig gyászruhát hordott, visszavonult a társasági élettől, és a fiát hibáztatta apja haláláért.

A házasságkötés után Alexandra és Edward londoni rezidenciája a Marlborough House volt, de rendelkezésükre állt a norfolki Sandringham House is. Tékozló életmódjuk miatt a királynő többször megrótta őket, és megpróbált beleszólni a döntéseikbe.

Nos, az egyik történet szerint, amikor - az akkor már házas - Edward, a brit trónörökös és Milán szerb király is elment a Blaue Katze mulatóba, a teljes társulattal külön előadást rendeztettek maguknak az Európa szállóban.

A másik történet szerint, amikor Habsburg-Lotaringiai Rudolf trónörökössel ellátogatott a kétes hírű helyre,

beleszeretett a mulató sztárjába, Waldau Jeanettbe.

A nő akkoriban a társulat egyik erőssége volt, és egymás után törte össze a férfiszíveket.

Az épp csak induló viszonynak állítólag maga Viktória királynő vetett véget, azzal hogy "van már elég kurtizán a családban, minek hozol ide még egyet?". És haza is vitette a fiát.

Edwardot nem különösebben rázhatta meg az eset, mert folytatta kicsapongó életmódját. Párizsban a kor leghíresebb luxusbordélya az 1878-tól működő Le Chabanais volt - itt hírességek is megfordultak.

Az 1880-90-es években a luxusbordély visszatérő vendége volt a brit trónörökös. Pezsgőfürdőket rendezett a prostituáltakkal - a díszes kád az utókorra maradt - és mivel Edward erősen elhízott,

készítettek a számára egy különleges széket, amelynek segítségével kényelmesen szexelhetett.

A "fauteuil d'amour" vagyis a szerelem karosszéke is a francia bordély berendezési tárgyai közé tartozott. Ennek a másolata ma is látható Prágában, a szexmúzeumban.

Edwardnak rengeteg kalandja volt, egy forrás szerint több mint 50 nővel folytatott viszonyt életes során. Már amiről tudnak...hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk