hirdetés

MÚLT
A Rovatból
hirdetés

70 éve született Bicskei Bertalan, a 11-es ölő

Ma lenne 70 éves Bicskei Bertalan, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2014. szeptember 17.

hirdetés

Ma lenne hetven éves Bicskei Bertalan, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya. A kiváló focista 1944. szeptember 17-én született Budapesten.

Igazi hadvezér volt a pálya szélén, és nélküle nem sikerült volna legyőzniük a Szovjetunió csapatát a moszkvai Luzsnyiki Stadion 80.000 nézője előtt rendezett döntőben.

Játékosként egyszer ölthette magára a címeres mezt, míg szövetségi kapitányként - két ciklusban - összesen 45 mérkőzésen dirigálta a nemzeti együttest, ezzel Baróti Lajos, Mészöly Kálmán és Sebes Gusztáv után a negyedik legtöbb meccset töltötte a válogatottnál szakvezetőként.Ket_evtized_magyar_kapusai_Bicskei_Bertalan_HonvedKet_evtized_magyar_kapusai_Bicskei_Bertalan_MTK

Bicskei Bertalan futballistaként a Bp. Honvéd és az MTK hálóőre volt. Edzőként először az ifjúsági válogatottnál dolgozott, később két különböző időszakban irányította a felnőtt válogatottat. Itthon az MTK, a Bp. Honvéd, a Győri ETO, a Videoton és az Újpest csapatánál tevékenykedett, emellett számos alkalommal vállalt munkát külföldi klubok, válogatottak mellett. Legutóbb Libériában dolgozott.

A 2011 július 16-án, súlyos betegség után elhunyt játékos a pályafutása utolsó éveiben igazi "11-es ölő" kapus volt, s nem véletlen, hogy tanítványa, Petry az ifjúsági Eb-döntő büntetőpárbajában megfogta a sorsdöntő 11-est.

hirdetés
bicskei_bertalan_keretes_netre

A magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitányát több százan kísérték utolsó útjára a Farkasréti temetőben. A kiváló kapus búcsúztatásán számos volt játékosa és edzőkollégája vett részt, továbbá jelen volt Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke is.

Ha szeretted Bicskei játékát, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk