hirdetés

MÚLT
A Rovatból
hirdetés

5 történelmi személy, akik inspirálhatják a modern vezetőket

A cikkben szereplő történelmi személyiségekről elmondható, hogy valamilyen formában mindenki számára inspirálóak lehetnek.
Forrás: Life Advisor, Címkép: Benjamin Franklin is inspiráló történelmi személiségeket tanulmányozott/Wikipedia - szmo.hu
2020. december 14.

hirdetés
A Life Advisor célja, hogy minél több embert segítsen és inspiráljon az élet szeretetére, az álmai elérésre és hogy megvalósítsák a bennük rejlő lehetőségeket.

Vezetőnek lenni néha magányos lehet. Egy tapasztalatlan vezetőnek képesnek kell lennie a saját hangját fejlesztenie, miközben eléggé megbízik a körülötte lévőkben, hogy tanácsot kérjen a nehéz döntésekhez. Egyik sem olyan képesség, amelyet egyik napról a másikra fejleszteni lehet. Az egyik legbefolyásosabb személyiség, Benjamin Franklin kidolgozta a saját megoldását erre a problémára. Olyan történelmi személyek életét tanulmányozta, akik vezetőként képesek voltak inspirálni őt. Ugyanezt tettük mi is ebben a posztban.

1. Sun Tzu (SUn Ce) - Figyelj és alkalmazkodj

Ahogy a víz megváltoztatja az útját a környezetéhez alkalmazkodva, a vezetőnek is meg kell tanulnia alkalmazkodni minden helyzethez. Ez azt jelenti, hogy reagálni kell bármire, a gazdasági tényezőktől az üzleti tevékenységekig. Sun Tzu világhírű ókori kínai író, filozófus és hadvezér szerint a vezetőnek figyelnie kell a környezetét, hogy jobban megértse, mi következik.

Fotó: 663highland - A feltöltő saját munkája, Enchoen in Yurihama, Tottori prefecture, Japan

Persze a Sun Tzu által írt "A háború művészete" című kézikönyv az i.e. 500-as évek Kína szélsőséges hátterét szem előtt tartva íródott, de a tanácsok még mindig igazak. Tanulmányozd a környezeted, és az üzleti versenyek során a legjobb helyzetben használd őket a legjobban.

hirdetés

"A győztes harcosok először nyernek, majd háborúba mennek, míg a legyőzött harcosok először háborúba lépnek, majd nyerni próbálnak."

2. Toussaint Louverture - Találd meg a saját utad és maradj kitartó

Toussaint Louverture felszabadított rabszolga, a haiti forradalom legkiemelkedőbb vezetője volt. A forradalom kezdete során kitartott egy eszmény mellett : megszüntette a rabszolga kereskedelmet. Céljainak érdekében olyan csapatok mellett harcolt, amelyek osztották az elveit. Ez segítette őt ahhoz, hogy kitartásával megtett mindent a rabszolgaság megszüntetése érdekében.

Général_Toussaint_Louverture/Wikipedia
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk