hirdetés

MÚLT
A Rovatból
hirdetés

5 legendás történet, amely összeesküvés-elméleten alapul

A történelem nyomában című sorozat híres, szóbeszéden alapuló elméleteket mutat be, majd szemtanúk, leszármazottak segítségével bizonyítja a valóságot.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. február 15.

hirdetés

Dzsingisz kán sírhelye, a Kennedy-gyilkosság, Billy, a Kölyök kivégzése – minden legendás személyiség halála után összeesküvés-elméletek egész sora lát napvilágot, miközben kincsvadászok és szenzációhajhászok félinformációi mellett eltörpül a valóság.

A DoQ-n február 15-én 22.00-kor debütáló A történelem nyomában című sorozat ismert, szóbeszéden alapuló legendákat mutat be, majd szemtanúk, leszármazottak bevonásával bizonyítja be a valóságot. Következzen öt rejtélyes eset, melyek a mai napig megosztják a közvéleményt.

Hol van Dzsingisz kán sírja?dzsingisz kan

A fél világot meghódító Dzsingisz kán halála váratlan és rangjához képest megalázó volt. Ugyanis nem harcban esett el, hanem több mint valószínű, hogy

lezuhant a lováról és a sérüléseibe halt bele a Mongol Birodalom feje. Katonái ezért teljes titokban temették el

hirdetés

egy jelöletlen helyen, a sírásó rabszolgákat pedig lemészárolták, hogy soha senki ne bukkanhasson a maradványokra.

Mára igazi atlantiszi rejtéllyé vált a kán temetkezési helye. Kutatók és kincsvadászok modern technológiával keresik a végső nyughelyet abban bízva, hogy az uralkodó maradványain túl 13. századi kincsesbányára bukkannak. Vajon sikerül valaha megtalálni Mongólia legféltettebb titkát?

Mi lett Billyvel, a Kölyökkel? billy

Henry McCarty, ismertebb nevén Billy, a Kölyök húszéves kora ellenére a Vadnyugat egyik leghíresebb, legrettegettebb orgyilkosa volt. Mégis keveset tudni arról, honnan származott, hogyan élt, és - ami a legfontosabb -, hogyan halt meg.

A rablógyilkos bandita után korában valóságos hajtóvadászat folyt, ám akárhányszor szorult a hurok, Billy furfangos módon megszökött üldözői elől. 1880. novemberében aztán a vadászat élére Billy korábbi társa, Pat Garrett került, aki méltó ellenfélnek bizonyult. Garret 1881. júliusában bukkant a Kölyök nyomára és egy magánakció keretében, egy ranchon lőtte le. Ám a két férfi közös múltja miatt és a szemtanúk hiányának következtében

sokan a mai napig úgy vélik, hogy Garret megkegyelmezett a 20 éves banditának,

és Billy idősen halt meg valahol.

Tutanhamon átka csak a média kreálmánya?farao

Tutanhamon síremlékére 15 évnyi kutatás után bukkant rá két kutató, Howard Carter és George Herbert, Carnarvon grófja. Az előcsarnokban állítólag találtak egy agyagtáblát, amin ennyi állt:

"
A halál szárnya meglegyinti azt, aki megzavarja a fáraó álmát.

Az ásatás után furcsa dolog történt: Herbert vérmérgezést kapott egy szúnyogcsípéstől, melybe hamarosan bele is halt.

A legenda szerint ezzel egy időben kihunyt a fény a kórházban és kutyája holtan esett össze Londonban, így nem csoda, hogy Kairóban terjedni kezdett a pletyka, mely szerint a két régész egy ősi egyiptomi átkot szabadított magára… Vajon mi igaz a legendából, és mekkora szerepe van a média szalagcímeinek és a babonás meggyőződésnek?

Ki lőtte le Kennedyt?kenedy

John F. Kennedy állítólagos gyilkosát, Lee Harvey Oswaldot két órával a merénylet után fogták el. A gyors intézkedés ellenére – vagy pont ezért – sok olyan elmélet kapott szárnyra, amely szerint nem Oswald volt az egyedüli gyilkos. A hivatalos jelentés szerint a három eldördült lövés egyike okozta az elnök halálos fejsérülését, ám

hanganyagok szerint több lövésről is szó lehet, amelyek legalább két különböző helyről érkeztek, két lövészt feltételezve.

A bizonytalanságot tovább fokozták az utólag napvilágra került orvosi jelentések. Ezekből kiderült, hogy az elnök röntgenfelvételén látható koponyasérülés anatómiailag hibás, ráadásul a boncolást olyan szakértő végezte, aki korábban lőtt sebekkel nem is találkozott még. A Gallup felmérése szerint az amerikaiak 75%-a a mai napig nem hisz a végleges ítéletben, miszerint egyetlen lövész okozta az elnök vesztét.

Kik buktatták meg Al Caponét?alcapone

A hírhedt maffiavezért a modern történelem legfiatalabb bűnözőjeként írta be nevét a köztudatba, habár önmagát inkább hírességnek tekintette.

A hírhedt maffiavezér 7 év leforgása alatt több mint 300 ember halálát okozta, azonban a helyi rendőrség képtelen volt őt rács mögé juttatni.

Köztudott, hogy a gonosztevő vesztét végül egy adócsalás okozta, melyet végre sikerült rábizonyítani, ám kevésbé ismert a szövevényes rajtaütés igaz története. A titkos CIA-műveletet hat chicagói üzletember kezdeményezte, akik megelégelték, hogy a város negatív megítélése miatt értékes üzleti lehetőségektől esnek el. A maffiavezérre végül 1 millió dollár be nem fizetett adót sikerült rábizonyítani, ami már elég volt a letartóztatáshoz.

A történelem nyomában február 15-én 22.00-kor lesz látható a DoQ-n.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk