hirdetés

MÚLT
A Rovatból
hirdetés

5 dolog, ami csak nemrég derült ki a Kennedy-gyilkosságról

Lehallgatták Oswaldot, egy rendőrt, és az elnök Marilyn Monroe-hoz fűződő viszonyáról is kiderültek pikáns részletek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. október 27.

hirdetés

Donald Trump utasítására nyilvánosságra hoztak 2800 aktát John F. Kennedy meggyilkolásával kapcsolatban.

A Mirror összeszedte az eddig napvilágot látott öt legérdekesebb információt.John F. Kennedy2

1. Oswald törte az oroszt

Két hónappal Kennedy meggyilkolása előtt lehallgatták Lee Harvey Oswaldot – a hivatalos verzió szerint ő lőtte le az elnököt –, amint egy KBG tiszttel beszélt „tört oroszsággal”.

„Egy Mexico Cityben lehallgatott telefonbeszélgetés szerint Lee Oswald 1963. szeptember 28-án járt az ottani szovjet nagykövetségen, és beszélt a konzullal, Valerij Vlagyimirovics Kostyikovval. Erre akkor derült fény, amikor október 1-én felhívta a nagykövetséget.”

hirdetés
Lee Harvey Oswald

2. A CIA bizarr tervei Fidel Castro meggyilkolására

A CIA számos bizarr tervvel állt elő Fidel Castro megölésére, például fertőzött búvárruhával és robbanó kagylókkal akartak a kubai elnök életére törni, mivel tudták, hogy szeret búvárkodni.

3. Névtelen telefonhívás egy brit újságnak

Egy FBI-os táviratból derült ki, hogy a Cambridge News újságírója névtelen telefonhívást kapott. A telefonáló arra biztatta, hívja fel a londoni amerikai nagykövetséget, ha valami szenzációsat akar hallani. A brit titkosszolgálat, az MI5 szerint ez öt perccel a végzetes lövés eldördülése előtti történt.

4. Egy Tippit nevű rendőr ölte meg Kennedyt?

Egy akta azt sugallja, hogy valójában egy rendőr, J.D. Tippit volt Kennedy igazi gyilkosa. Ez a Notre Dame Egyetem igazgatója és egy informátor beszélgetésében merült fel.Monroe_1953

5. Figyelmeztetés egy könyvről, amely feltárta Robert Kennedy és Marilyn Monroe viszonyát

Az FBI igazgatója figyelmeztette Robert F. Kennedyt egy megjelenés előtt álló könyvre. Frank A. Capell írta, a címe „The Strange Death of Marilyn Monroe” azaz Marilyn Monroe furcsa halála.

„A könyv azt állítja, Miss Monroe és Kennedy viszonya közismert volt a színésznő barátai és a hollywoodi riporterek között.” A könyv arra is tett utalást, hogy Kennedy jelen volt Monroe halálakor.

Fotók forrása: Wikipédia


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk