hirdetés

MÚLT
A Rovatból
hirdetés

108 év után előkerült egy fotó a Titanicot elsüllyesztő jéghegyről

A különleges fényképet elárverezik, a kikiáltási ára 12 ezer font (4,6 millió forint) lesz.
Fotók: Northfoto/BNPS - szmo.hu
2020. június 15.

hirdetés

Egy véletlen folytán lefotózta az SS Etonian nevű hajó kapitánya azt a jéghegyet, ami valószínűleg két nappal később elsüllyesztette a Titanicot, írja a LADBible. Wood kapitány szerencsére feljegyezte a koordinátákat is, ebből valószínűsítik, hogy ez a jéghegy okozhatta 40 órával később 1522 ember halálát az Atlanti-óceánon.

Miután a kapitány visszaért New Yorkba, előhívta a fotót, amit elküldött a dédapjának egy levél kíséretében. Ebben arról ír, hogy ez az a jéghegy, ami elsüllyesztette a hatalmas óceánjárót.

A képre tévesen 1913-as dátumot írt, miközben a fotó 1912-ben készült. A Titanic április 14-én 23 óra 40 perckor ütközött jéghegynek, és pár órával később, április 15-én 2:20-perckor süllyedt el.

A hajó fedélzetén sem a tengerészek, sem a menekülő utasok nem készítettek fotót a végzetes jéghegyről. Korábban a legénység két tagja is készített vázlatot a hatalmas úszó jégdarabról, aminek nekiütköztek.

hirdetés

Ezek alapján elég valószínű, hogy az SS Etonian kapitányának fotója valóban azt a jéghegyet ábrázolja, aminek órákkal később nekiütközött a Titanic.

A fekete-fehér fotót és hozzá mellékelt levelet a közeljövőben árverésre bocsátják. A várakozások szerint

12 ezer fontért (4,6 millió forint) találhat új gazdára a világ leghíresebb jéghegyét ábrázoló 108 éves felvétel.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk