hirdetés

KULT

X-Faktor: kiesett a legprofibb előadó, akinek semmi keresnivalója nem volt ebben a műsorban

És szerintünk így sokkal jobban járt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. november 19.

hirdetés

A szombati X-Faktor végére már csak három versenyző maradt, ám amíg kiderült, hogy ki búcsúzik, kétszer négy énekes előadásának örülhettünk.

Az első fellépő Serena Rigacci volt, akinek kisfilmjéből kiderült: már egészen jól beszél magyarul, és az is, hogy családja szívesen Magyarországra költözne miatta. Egy Britney Spears-számmal indított, amit nagyon nehéz énekelni, cserébe nem is jó versenydal, viszont legalább sokkal jobban énekelte az eredeti előadónál.

Puskás Peti szerint a 15 éves lánynak kisugárzása van, Radics Gigi kijelentette: már kezd nővé válni, mire ByeAlex tiltakozását fejezte ki.

Hasznos kritikákat kapott az olasz lányka ezen a héten is.

Ricco és Claudia egy magyar számot hoztak: Zséda Ajtók mögött című számát, ami egyébként Létray Ákos és Valla Attila szerzeménye. Ők (vagy mentoruk) valahogy mindig nagyon jól érzik, hogy miből lesz jó versenydal, és hétről hétre olyan nótákat választanak, amiknek nagyon erős íve van. Meg is lett az eredménye, a zsűri és a közönség is nagyon szerette az előadást.

hirdetés

„Talán én vagyok az az ómen a műsorban, aki mer egy kicsit negatívabban állni a produkcióitokhoz” – hősködött ByeAlex, utalva arra, hogy egyáltalán nem szereti azt, ami mainstream, és egyáltalán nem tudja, mit jelent az "ómen" szó.

Innen kívülről egyébként úgy tűnik, hogy bármelyik mentor merne negatív kritikát megfogalmazni velük kapcsolatban is, csak mivel mindig jók, ezért nem szoktak.

Alexet érzelmileg megérintette a ballada, de szerinte hamis volt, Puskás Peti is hallott hamis hangokat, de ő úgy érezte, erős volt a produkció. Radics Gigi szerint volt egy olyan pillanata dalnak, amikor a páros „megérkezett”, Gáspár Laci pedig azt tette hozzá, hogy nagyon izgultak az énekesek.

Tóth Bettina következett, aki megint rappelt, amit sajnos sem énekesként sem énektanárként nem tudok és nem is szeretnék értékelni. Annyi biztos, hogy a tempóban nem csúszott el, sok energia volt benne. Továbbra sem világos, miért versenyez az énekesekkel, de holnap lehet, hogy elindulok versmondóként egy maratonon, és akkor majd talán kiderül, mitől olyan jó érzés az, ha nem a saját műfajában méreti meg magát az ember.

Az a baj, hogy nem Tóth Bettina hibája ez az egész. A rapperek versenyén és a Csillag születikben is imádnák azok, akik most nem értik, mit keres a műsorban, és simán nyerhetne is azokon a versenyeken.

Itt nyilván nem fog, mert bár színesíti a műsort és Alex zenei ízlésének is megfelel, de én mentorként akkor sem tettem volna ki annak egy egyébként tehetséges előadót, hogy a saját preferenciáim miatt később ennyi támadás áldozata lehessen.

Emellett hozzá kell tenni, hogy

hozzáállás és lelkesedés szempontjából Tóth Bettina a műsor legprofibb előadója,

aki pontosan tudja azt is, hogy mit látna szívesen maga körül a színpadon. Emiatt nem kérdés, hogy neki később helye lesz a piacon, és talán jobban is jár, ha minél előbb kiesik, mert kevesebbet támadják majd azért, mert nem a helyén van, viszont hamarabb elkezdhet dolgozni, fellépni és számokat írni azoknak, akik őt kedvelik.

Radics Giginek most először volt olyan érzése, hogy nem tudta „magával vinni” a lány, és azt is hozzátette, hogy az egész „túl volt artikulálva”. Puskás Peti elárulta, hogy amióta nincsen saját versenyzője, Bettináért izgul a legjobban. Gáspár Laci arról beszélt, hogy nem lehet megfejteni azt az „egyenletet”, hogy ez az előadás vajon miért tetszett Puskás Petinek annyira.

„Hát, mert egy őrjöngő csivava ment a színpadra” - indokolta meg döntését a mentor.

„Köszönöm szépen, hogy ilyesmi megtörténhetett a tévében, ebben a műsorban, ez a nagy hardcore-hiphop királyság” - mondta el szombat esti imáját nyilvánosan ByeAlex.

Gulyás Roland a Kicsi, gyere velem című dalt dolgozta át, amiről kiderült: férfihanggal is kiváló. A hangszerelés egy kicsit laposra sikerült, inkább egy bárban háttérzeneként lehet jó ebben az átdolgozásban. Ez nem teszi rosszabbá, inkább a versenyben furcsa döntés. Sejteni lehetett, hogy emiatt majd hiányolni fogják az energiát az ellenfelek mentorai.

Így is lett. Gáspár Laci szerint nagyon szép volt és megható, de szóvá tette azt, hogy jobban „behalhatna” az énekes a dalba, Puskás Peti a katarzist szerette volna látni.

Ezek után újabb kör indult, amiben újra Serena Rigacci kezdett egy olyan dallal, ami kicsit mély volt neki. Vagy az énektanára, vagy a mentora mulasztotta el ezt észrevenni, vagy későn jöttek rá és nem volt lehetőség áthangszerelni a dalt, vagy a magasak nem jöttek volna ki akkor, ha fél hanggal feljebb kerül a nóta, sosem tudjuk meg. Sajnos a cuki Serena ezen a héten elég gagyi nótákat kapott, a második előadás közben csak azért drukkolt az ember, hogy ki ne essen velük, mert sokkal tehetségesebb annál, mint amit szombaton megmutathatott.

Gáspár Laci elkezdte a bulizást a nóta alatt és közölte, hogy volt benne stenk, és az énekhang is „ott volt”. Radics Gigi „kész volt”, Peti szerint katartikusra sikerült a bulika vége. Egy ideje gondolkodom azon, hogy Serena tud-e már annyira magyarul, hogy értse a kritikákat, de most rájöttem, hogy tulajdonképpen teljesen mindegy.

Bon Jovival folytatta a versenyt Gulyás Roland, egy nagyon menő kabátban. Bon Jovit egyébként marha nehéz énekelni, őt magát is megtámogatja egy nagyon erős vokálcsapat a magas hangoknál, élőben és a lemezeken is. Sokkal lejjebb tették, mint az eredeti szerzeményt, talán kicsit túlságosan is, így azért nem üt akkorát.

ByeAlex szerint énekelhetett volna sokkal nagyobbat, ennek ellenére nagyon szeretné, hogy a versenyző döntős legyen. Zsűri mindenkinek ezt mondja mostanában, mintha a döntő lenne a legfontosabb az énekesek életében. Szerintem tök mindegy, hogy valaki döntős lesz-e, fontosabb, hogy később azt énekelhessen, amit akar, és úgy, ahogy szeretné, és ehhez nem kell az első kettőben lenni.

Puskás Peti jó példa erre, annak idején sokadik lett a Megasztárban, mégis ismert lett színészként, énekesként és végül mentor vált belőle úgy, hogy közben jól érezte magát és nem valószínű, hogy túl sok kompromisszumot kellett kötnie a sorsával. Döntő nélkül is eljutott idáig. Gáspár is harmadik lett egyébként, mégis platinalemezes és a mai napig koncertező előadó.

„Én most már ott tartok, hogy most már kezdek dühös lenni rád, és Gigi, rád is” - közölte Laci, és hozzátette: kár, hogy egy ilyen nagy tehetséget nem tud „emelni” a mentora, és nem tudja belőle kihozni azt, amit kell. Hozzátette: nem tette volna lejjebb a dalt, legalábbis nem ennyire.

Tóth Bettina a második körben énekelni kezdett, és bár köszönjük szépen a gesztust, de ez csak arra volt jó, hogy kiderüljön: a cuki és különleges lány nem egy nagy énekes.

„Nagyon szép dolog, hogy meg akartatok lepni, de nem történt meg igazából” - fogalmazta meg Puskás Peti.

„Szerintem megtörtént” - zárta rövidre a szakmai értekezést Gáspár Laci.

Ricco és Klaudia egy kicsit tempósabb nótával álltak színpadra másodjára. Ha az ember nem akarja leírni ezredszer is, hogy gyönyörűen kidolgozott előadás volt, kiváló szólamokkal, tökéletes dalválasztással, és egy kevés modorral, akkor most nem ír semmit.

„Hát ez az, erről beszélek, ezek azok a pillanatok, amik megtörténtek” -kiáltozott Radics Gigi.

„Ez az! Ez az! Ez az!” – fűzte hozzá Gáspár Laci.

Ezzel be is fejeződött a szombati verseny, elindult a szavazási és izgulási, aminek vége Tóth Bettina és Gulyás Roland párbaja lett. A párbajban végül a nézők döntöttek, és

a műsor Tóth Bettina számára ért véget.

Tóth Bettina párbaj produkciója:

Gulyás Roland párbaj produkciója:hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk