hirdetés

KULT

Világvége, nyári dallamok és erdőben csámborgó dinoszaurusz - friss magyar klipek

Tombol a nyár, és ezzel együtt megérkeztek a nyári slágerjelölt szerzemények is, de még találhatók a karantén alatt született alkotások is friss hazai klipszemlénkben.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 03.

hirdetés

Follow The Flow - Kivetett

Ismét új számmal jelentkezett a Follow The Flow. A Kivetett többek között a hatalommal való visszaélésről, a közösségi média és a társadalmi kirekesztés veszélyéről és mérgező hatásáról szól."Sosem volt szokásunk a véleményünket véka alá rejteni, de a legkifejezőbbek mindig akkor vagyunk, ha azt zeneileg tesszük. Rengeteg olyan történés volt 2019 novemberében a világban, amivel nehezen tudtunk azonosulni, így hát kiírtuk magunkból. Visszagondolva, mintha gondolatban megágyaztunk volna életünk legkiszámíthatatlanabb évének." - fogalmazta meg az együttes a dallal kapcsolatos gondolatait.

Honeybeast - Ego

A Honeybeast nemrég jelentette meg hatodik lemezét, az Egót, melynek címadó dala klipet is kapott. Az Ego üzenete, hogy ne mások elvárásainak próbáljunk meg megfelelni, hanem vállaljuk fel saját egyéniségünket. A klipben Tarján Zsófi virágos réten, szelfik, illetve tükrök világában keresi önmagát.

Patikadomb - Tizenegy

hirdetés

A budapesti trió legújabb dala a számmisztikából merít és története az összetartozásról szól. „Tizenegy” címmel jelent meg a csapat első kiadványa a Dal 2020-at is megjárt „Rólad” óta és egy újabb felvezetője a zenekar idénre tervezett első lemezének. A klipben a három tag egy-egy költői szerepben tűnik fel úgy, mint az Élet, a Félénk és a Vendég. Ez a srácok egy-egy tulajdonságára is utal. Az egész videó egy 8mm-es retro filmkamera hatást idéző applikációval készült.

Fiúk - Vártam rád

A Fiúk hiper laza r'n'b, indie-pop dalokat játszanak és bár csak 2019-ben adták ki első klipjüket, azóta megjárták már a VOLT Fesztivált, az A38 és az Akvárium színpadát is. A Fiúk folyamatosan jelentetik meg újabb-és újabb dalaikat, legutóbbi videójukban Nagy Katica, a Rossz versek színésznője szerepelt. A Vártam rád folytatásaként pedig a napokban megérkezett a zenekar első kislemeze is, a Mivanveletek.

Mongooz and The Magnet - Senorita

A pécsi illetőségű Mongooz and the Magnet (Magnus Måløy - gitár, ének, Ian O'Sullivan - nagybőgő, ének és Háló Gergő - dob) hosszú szünet után tavaly novemberben jelentkezett négyszámos EP-jével, ami egy újabb lendületet adott a zenekarnak. A járványhelyzet és az önkéntes karantén pedig arra ösztökélte a srácokat, hogy újra alkotásra adják a fejüket. Így született meg a señorita.

A jelenlegi helyzetben az izoláltság és a hangulatingadozások közepette az alapvetően pozitív hangvételű zenekar egy tőlük szokatlan irányt vett új dalával: a világvégét idézik meg vele.

Imitation - Pause

A karanténnak köszönhető az Imitation új klipje is. A páros készülő új lemezén dolgozott, amikor szinte észrevétlenül megszületett a Pause: "Arról az időszakról szól, amikor a világ, ahogy ismerjük, megállt. Van valami egyszerre reményteli és vészjósló ebben a szünetben. Ezt a kettősséget próbáltuk megfogalmazni ebben a számban.”

Johnny K. Palmer - Nothing Else

A sikeres dalszerző saját születésnapját ünnepelte új számával: "Egy olyan, laza, fülbemászó dal kezdett el formálódni, amelyet az anatu által kreált karibi ritmusok, csilingelő elektromos gitár, subok és basszusok és euforikus szintihangok vettek

körül - mesél a dalkészítés folyamatáról Johnny. - "Két férfihangra komponáltuk a Nothing Else-t, így kapcsolódott be kedves barátom, a karcos hangú, nigériai Zubi. Az üzenet látszólag egyszerű: semmi másra nincs szükségem, csak arra, hogy kimondd, hogy szeretsz."

BittnerSweet - Ragadozó

A Ragadozó dalszövegét még 14 évesen írta meg a BittnerSweet alapítója, Bittner Dániel. A sokáig a fiókban lapuló dalszöveget most, 10 évvel később Bércezsi Róbert azt kérte, hadd dolgozhassa fel, ebből motiválódva pedig végül a BittnerSweet is úgy döntött elkészíti saját verzióját. A Ragadozó Bittner Dániel szerint arról szól, hogy ismerjük meg a bennünk lakó ragadozót és ne féljünk tőle, hanem szelídítsük meg, barátkozzunk vele össze.

Kelemen Kabátban - Meztelenül megláttalak

Újabb nyári dallammal jelentkezett a Kelemen Kabátban - egész pontosan egy újabb slágergyanús nyári dallal. "Az utóbbi időben az ilyen hangulatú Kelemen dalok kicsit háttérbe szorultak, de ebbe, és főleg ennek a szintiriff hangszínébe annyira beleszerettünk, hogy mindenképpen meg szerettük volna jelentetni idén nyáron. Mind a dal, mind a klip mindenféle izzadság és megfejtés nélkül gyorsan elkészült, reméljük ez a közönségnek is átmegy és a nyári lazulások megfelelő aláfestése lehet a dal"- mondta el Horváth Boldi a zenekar frontembere.

Galaxisok - Legszebb nyári emlékem

Bár csak januárban jelent meg a zenekar ötödik nagylemeze, a Legjobb nyári emlékem máris a készülő hatodik album első dala. "Benedek régi álma volt, hogy egyszer csinál majd a Galaxisokkal egy színes, széttartó, szecessziós stílusú dupla lemezt, ami tele lesz vendégzenészekkel és a világ különböző tájairól származó kedvencei ihlette számokkal. Úgy képzelte, körbeutazza az országot a laptopjával, és minden számot máshol, másokkal vesz majd fel, aztán a karantén alatt rájött, hogy sokkal könnyebb, ha mindenki otthon marad, a zenekar tagjai és a vendégek különböző szobáik magányában felveszik a részeiket, ő pedig megkeveri otthon, mert a hangulat a fontos. Így készült - és készül még most is - a Galaxisok hatodik (illetve Galaxisok néven az első) nagylemeze, a Történetek mások életéből, ami minden bizonnyal a zenekar legizgalmasabb és leghosszabb albuma lesz, és meg is jelenik majd valamikor idén" - olvasható a zenekar Facebook-oldalán.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk