hirdetés

KULT

Világsztárokkal startolt a Kaposfest

Olasz popikonokkal, magyar és külföldi zenészekkel és kiváló magyar színészekkel is találkozhattok az V. Kaposfesten.
Címkép: Kálló Péter - szmo.hu
2014. augusztus 15.

hirdetés

A klasszikus zene legjavából csemegézhettek, de színházi élményekből, sőt még az olasz konyha remekeiből is pazar kóstolóban lesz részetek, ha bekapcsolódtok a Kaposfeszt programjába. A fesztivál augusztus 13-án indult és olyan komoly- és könnyűzenei világsztárokat hívtak meg előadónak, mint Rados Ferenc, Alina Ibragimova, Kelemen Barnabás, Jan-Erik Gustafsson, Kirill Gernstein, Alina Pogostkina, Szergej Nakarjakov vagy a Ricchi e Poveri.

Az immáron Európa szerte híres fesztivál augusztus 19-ig tart, és nem csak klasszikus zenei programokat tartogat a látogatóknak. Augusztus 16-án, pénteken például a nyolcvanas évek egyik legsikeresebb olasz pop formációja, a Ricchi e Poveri ad ingyenes koncertet. A zenén kívül az olasz gasztronómiával is megismerkedhettek.

A Ricchi e Poveri több évtizede az európai könnyűzenei élet kiemelkedő együttese. Olyan slágerek fűződnek a nevükhöz, mint Made in Italy, a Mamma Maria vagy a Voules vous Dancer. Magyarországon a nyolcvanas évektől ismerik a nevüket, többek között a Korda György és Balázs Klári által lefordított Mamma Maria dalnak köszönhetően. Hazánkban eddig csak párszor adtak koncertet és ez lesz első alkalom, hogy Kaposváron mutatkoznak be.kaposfest_ricchi_e_poveri

Fotó: Kaposfest.

hirdetés
Egy fesztivál Dél-Magyarország ékszerdobozában

A Kaposfestet 2010-ben azzal a céllal hozták létre, hogy Dél-Magyarország ékszerdobozában, Kaposvárott megteremtsék a kamarazene és a klasszikus zene sajátságos és egyedi hangulatú nemzetközi színvonalú eseményét. Az “élvezet szabadsága” szlogen azt engedi meg a szervezőknek, hogy szabadon válogathassanak a klasszikus zene legnagyobb darabjai közül a reneszánsztól egészen a kortárs magyar kamarazenéig, és olyan művészek játszhassanak a Szivárvány Kultúrpalota színpadán, akik nagyon ritkán láthatók Magyarországon, vagy Kelet-Európában.

A fellépők rendszerint olyan sztárok, akiket a világ legfontosabb koncerttermeiben már ismernek, és örömmel várnak a legnagyobb fesztiválokon is. Az eddigi fesztiváloknak több tízezer látogatója volt, így a szervezők idén is közel 15 ezer érdeklődőre számítanak. A legtöbb kamarazenei koncertre már csak a helyszínen lehet jegyet kapni. A diákok úgynevezett fesztiválpárnát vásárolhatnak, amellyel bejuthatnak mind a 14 komolyzenei koncertre.

Kaposfest_foto_Kallo_Peter

A komolyzenei koncerteken augusztus 15-én és 17-én olyan kiváló színművészek erősítik az előadásokat, mint Hegedűs D. Géza, Bálint András, Lukáts Andor, Wunderlich József, Bede Sarolta vagy Gyulai Júlia. A fesztivál idején a napi két klasszikus zenei koncert mellett, az olasz és a hungarikumok tematikus napján is részt vehetnek az érdeklődők. Az olasz nap Kaposvárja a zenén át a gasztronómiáig bezárólag az itáliai kultúrát hivatott bemutatni. Aznap este, augusztus 16-én 22 órától a könnyűzenei világsztár a Ricchi e Poveri ad ingyenes koncertet a város főterén.

Néhány nagy név az idei fellépők közül:

Thomas Dunford, José Gallardo, Szergej Nakarjakov, Latica Honda-Rosenberg, Kokas Katalin, James Boyd, Jan-Erik Gustafsson, Amadinda Ütőegyüttes, Rados Ferenc, Anna-Liisa Bezrodny, James Boyd, Marc Coppey, Oleg Kogan, Alina Ibragimova, Alina Pogostkina, Kokas Dóra, Kelemen Barnabás

szivarvany

Fotó: Kaposfest.

Augusztus 18-án a hungarikumok napján a délelőtti koncertnek a Kassai Lovasfarm ad otthont, ahol Kassai Lajos látja vendégül a a fesztiválozókat olyan ételekkel, mint a karcagi birkapörkölt, a hortobágyi húzottrétes, vagy épp a különleges tokaji borok.

A Kaposfest részletes programját a fesztivál honlapján találjátok.

Ha szereted a jó programokat, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk