/kult/vegre-itt-a-grand-budapest-hotel/
hirdetés

KULT
A Rovatból
hirdetés

Végre itt a Grand Budapest Hotel!

Már nagyon vártuk, és végre a magyar mozikba is megérkezett Wes Anderson Ezüst Medve-díjas filmje.

Link másolása

hirdetés

A Berlinálén bemutatott Viharsarok, valamint az első Éhezők viadala-klón is a héten mutatkozik be.

Az alábbi szövegben a filmek cselekményéből is olvashattok részleteket!

A Grand Budapest Hotel (16)

Tudjuk, hogy a film címe (és a hotel neve) ellenére az alkotásnak semmi köze nincs a magyar fővároshoz, ám ez semmit nem von le az értékéből. A rendezésért Wes Anderson megkapta az Ezüst Medve-díjat, és maga a film is versenyben volt a zsűri fődíjáért.

A történet egy elképzelt mesevilágba repíti a nézőt, a szürreális "boldog békeidőkbe". A helyszín egy pompázatos hotel, ahol mindenféle furcsa alakok kerülnek elő, aztán tűnnek el a színről, a főhős pedig az életet nagykanállal evő portás, Gustave (Ralph Fiennes). Gustave az egyik vendégétől egy értékes festményt örököl, ám ezt az elhunyt hozzátartozói nem nézik jó szemmel. Portásunk egyetlen segítsége pedig a londiner fiú, Musztafa (F. Murray Abraham). A számtalan bonyodalom közben pedig a háború közeleg, és semmi sem az, aminek látszik.

hirdetés

Grand_610x400px_1

A Grand Budapest Hotel egy izgalmas kalandfilm, ami káprázatos díszlettel, jól megírt történettel, és kiváló színészi alakításokkal nyerte el a kritikusok és a nézők szimpátiáját. Fiennes mellett olyan színészek bukkannak fel a filmben néhány képkocka erejéig, mint Jude Law, Bill Murray, Edward Norton, Adrien Brody, vagy éppen Owen Wilson. Igazi sztárparádénak is nevezhetnénk tehát a filmet, ami azonban ennél sokkal több. Nem csak a nagy nevek miatt lenne kár kihagyni, az év egyik legjobb filmjéről van ugyanis szó.

A Grand Budapest Hotel előzetes:

Viharsarok (16)

Szintén sokan várták a Berlini nemzetközi Filmfesztiválon bemutatkozó magyar-német filmdrámát. Császi Ádám filmje egy nagyon bátor húzással, klisémentesen foglalkozik egy nagyon kényes témával. A film főszereplője Szabi (Sütő András) egy magyar focista, aki Németországban játszik, ám hirtelen hazamenekül, és a nagyszülői örökségként megmaradt alföldi házacskában húzza meg magát. A környéken élő Áron (Varga Ádám) ki akarja rabolni, ám ez nem sikerül, és Szabolcs feljelentés helyett arra kéri a fiút, hogy segítsen neki felújítani a házat. Az együtt töltött idő alatt Szabi vonzódni kezd Áronhoz, aki azonban nem viszonozza a közeledést, és még kellemetlenebbé válik a helyzet, amikor megjelenik Szabi német szerelme, Bernard (Sebastian Urzendowsky).viharvihar2

Császi Ádám egészen máshogy nyúl a meleg-kérdéshez, mint ahogy azt a nemrég bemutatott Coming Out című filmben láthattuk, hiszen a Viharsarok hősei egy olyan földrajzi és társadalmi környezetben találják magukat, amely a lehető legridegebben áll a dologhoz. Éppen ezért kell bátran szembenézniük és konfrontálódniuk magukkal és környezetükkel is. Habár a forgatókönyv és a történet vége lehetett volna erősebb, mindenképp dicséretes rendezői munkáról van szó, és egy olyan filmről, amiről sokat fogunk még beszélni.

Viharsarok előzetes:

A beavatott (12)

Nincs kultuszfilm klónok nélkül, és ez Az éhezők viadalára is igaz. Nincs is ezzel gond, ameddig olyan szórakoztató alkotások születnek, mint Neil Burger filmje.

A történet egy futurisztikus társadalomban játszódik, amelyet 5 csoportra oszt a hatalom. Azok, akik „a teszt” alapján egyikbe sem illenek be, elfajzottak lesznek, akikkel természetesen mihamarabb le akarnak számolni. Ez utóbbi csoportban találja magát Tris (Shailene Woodley) is, aki azonban nehezen tud megbékélni sorsával. Az Elfajzottakkal együtt úgy döntenek, hogy változtatnak helyzetükön, és kiderítik, miért is akarják az ő halálukat, mielőtt túl késő lesz. Ebben (és később másban is) Tris partnere Four (Theo James) lesz, legfőbb ellenségük Jeanine (Kate Winslet).

A beavatott valószínűleg nem lesz annyira felkapott film, mint Az éhezők viadala, ám nagy csalódást sem okoz azoknak, akik beneveznek erre az izgalmas sci-fire.DIVERGENTDIVERGENTvihar3

A beavatott előzetes:

A fenti alkotásokon túl a héten kerül a mozikba a Pofázunk és végünk című akcióvígjáték Ice Cube és Kevin Hart főszereplésével, valamint a lengyel rendezőlegenda, Andrzej Wajda filmje, a Walesa – A remény embere, amely a rendszerváltás egyik legfontosabb közép-európai alakjának állít emléket.

Ha megnéznéd valamelyiket, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk