hirdetés

KULT

Steve Carell magas szintre emelte a buggyantságot – megnéztük az Űrhadosztályt

Mi jókat röhögtünk az új Netflix-sorozaton, ami Trump nagyratörő űrterveire is reflektál.
Szajki-Vörös Adél, fotó: Netflix - szmo.hu
2020. június 28.

hirdetés

Steve Carell az utóbbi időben inkább a drámai szerepekre koncentrált. A komikusok sokszor eljutnak oda, hogy van egy pont, amikor áthelyezik a hangsúlyt egy időre komolyabb munkákra. Emögött sok minden lehet, de talán valamiféle bizonyítási vágy is előbújik belőlük, hiszen egy igazán jó komikus színész általában véve mindig nagyon jó színész, csak épp nem az az oldala teszi híressé - és az Oscar-díjakat köztudottan nem komikus szerepekért osztogatják.

Így láthattunk Jim Carrey-től is egy ilyen jellegű fordulatot Az egy makulátlan elme örök ragyogásánál, Will Ferrellnél is komoly irányba fordulást (szerencsére nála csupán egy film erejéig tartott, a Felforgatókönyvvel megmutatta, hogy ilyet is tud.). Mert ezeknek a komikusoknak, valljuk be, a legjobban az áll, amikor fullba nyomják a kretént. Ezért szerettük meg őket. Így van ez Steve Carellel is, aki utoljára hat éve tűnt fel vígjátékban. Amúgy a kollégái imádják, és általában impróból ömlik belőle az abszurd humor.

Az Űrhadosztályban játszott tábornok szerepe pont az a típusú szerepkör, ami a legjobban áll neki. Hasonló szerep volt A hivatal egyszerre vicces és aljas irodafőnöke, ami nem véletlen, hiszen ugyanaz a Greg Daniels volt az amerikai változatnak a kreátora, akivel ezt a sorozatot közösen találta ki Steve Carell. Itt is egy karikatúra jellegű főnök karaktert kellett megjelenítenie, annyi különbséggel, hogy itt egy kicsit visszafogottabbra vették, nem annyira elszállt, mint A hivatalban, és talán annak ellenére, hogy ez a sorozat mennyire aktuális és érdekes, mégis jót tett volna neki egy kicsit az abszurd vonalat feljebb tekerni. Bár az első rész egyik csúcspontja, amikor kér öt percet egy fontos döntés előtt, és az irodájában elkezd a Koktél híres filmzenéjére énekelni-táncolni.

Az alapszituáció nagyon egyszerű, Az USA elnöke kijelöli Carell karakterét, hogy vezesse az újonnan létrehozott Űrhadosztályt, akiknek az lesz a feladata, hogy 2024-ben újra a Holdra lépjenek, viszont a probléma az, hogy ez a feladatra kijelölt fickó egyáltalán nem ért ahhoz, amit rábíztak.

Sokakban merülhetnek fel a jelen valósággal való hasonlóságok, ami nem véletlen, hiszen direktben a mai amerikai vezetés karikatúráját szeretnék az alkotók elénk tárni.

hirdetés

Trump tavaly jelentette be, hogy pont ezzel a névvel szeretne egy Űrhadosztályt felállítani, a Netflix pedig ezt akarta A hivatal alkotóival kifigurázni. Ráadásul tele van elnöki tweetes poénokkal a széria.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk