/kult/ujra-itt-a-jezus-krisztus-szupersztar/
hirdetés

KULT
A Rovatból
hirdetés

Újra itt a Jézus Krisztus szupersztár

A világ egyik legismertebb musicaljét, július 17--én és 19-én nézhetitek meg a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon!

Link másolása

hirdetés

A musical 1970-es bemutatása óta egyfolytában szerepel a különböző nemzetiségű színházainak repertoárján, számtalanszor újragondolták már, majd visszatértek az eredeti műhöz, miközben két filmes adaptáció is készült belőle, zenéjét pedig generációk ismerik és szeretik. A szerző, Andrew Lloyd Webber csupán 22 éves volt, amikor művét bemutatták a Palace Theatre-ben, ami akkor már a második sikerprodukciója volt.

A Jézus Krisztus szupersztár sikereit az is hűen tükrözi, hogy Hollywoodot is megihlette a rendhagyó Jézus-történet. 1973-ban készült belőle egy Oscar-díjra jelölt musicalfilm, amely az eredeti rockopera adaptációja. A filmet Norman Jewison rendezte, főbb szerepeket Ted Neeley és Carl Anderson játszotta, akiket alakításukért 1974-ben Golden Globe-díjra jelölték. 2000-ben aztán ismét hozzányúltak a történethez. Gale Edwards és Nick Morris rendezésében elkészült az 1973-as mozi modernebb gondolkodású és hangvételű feldolgozása. A film legnagyobb érdekessége, hogy minden jelenetét kizárólag beltéri díszletek között vették fel.

Fotó Fehér Alexandra (1)

Fotó Orosz Sándor (4)

Fotó Fehér Alexandra (2)

hirdetés
Andrew Lloyd Webber

Sir Andrew Lloyd Webber korunk egyik legsikeresebb és legismertebb musicalszerzője. Egy olyan szerző, aki nem kevesebbet mondhat el magáról, minthogy több olyan művet is alkotott, amelyek egy évtizednél is tovább futottak a West End és a Broadway színpadain.

Eddigi munkássága alatt 16 musicalt, számos filmzenét, valamint egy latin nyelvű requiemet szerzett. Ezt az életművet pedig mind a közönség, mind a szakma elismerte: hét Tony-díj, három Grammy-díj, egy Emmy-díj, egy Oscar, hat Laurence Olivier-díj és egy Golden Globe az eddigi mérleg. Dalai pedig a mai napig világsikernek számítanak: az „I Don't Know How to Love Him (Jézus Krisztus szupersztár), a „Memory” (Macskák), a „The Music of the Night” (Az operaház fantomja) és a „Don't Cry for Me, Argentina” (Evita).

Már több interjúban is megemlítette, hogy kedveli hazánkat. Ennek egyik oka az, hogy művei nálunk szinte állandóan műsoron vannak, méghozzá nem is akármilyen sikerrel. Ezen kívül Budapest volt az első kelet-európai főváros, ahol engedélyezte darabjai bemutatását a hidegháborús időkben. A kölcsönös szimpátia azóta is kitart: a magyar kultúra támogatásáért és nemzetközi hírnevének öregbítéséért, a magyar közönséghez való kötődéséért  és műveinek magyar feldolgozására biztosított egyedi lehetőségekért a zeneszerző megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjét.

p01bqmy5

fotó/photo: bbc.co.uk

Fotó-Orosz-Sándor-11

Fotó Orosz Sándor (5)

JezusKrisztus-szupersztar_fotoOroszSandor

1968-ban, mindössze 20 évesen készítette el szinte állandó szerzőtársával, Tim Rice szövegíróval a József és a színes, szélesvásznú álomkabátot. (Bár ez nem az első közös darabjuk volt: a The Likes of Us korábban készült, viszont azt a musicalt egészen 2005-ig nem adták elő). Már a Józsefet is jól fogadta a közönség és a szakma, az igazi áttörést a szerzőpáros számára a három évvel később elkészült Jézus Krisztus szupersztár hozta meg. A londoni premiert követően a világ szinte valamennyi országában színpadra került. Az alkotók szerint a siker titka maga a bibliai történet, amelyet az elsöprő erejű zenemű nem a megszokott módon, hanem Júdás szemszögéből ábrázol. 1973-ban filmadaptáció is készült belőle, amely tovább növelte a musical és a slágerek népszerűségét.

VIDEO: Részlet a Győri Nemzeti Színház előadásából

A Jézus Krisztus szupersztár nyáron a Margitszigeti Szabadtéri Színpad gyönyörű környezetében csendül fel újra július 17-én és 19-én a Győri Nemzeti Színház előadásában. Bővebb információkat az előadásokról ITT találtok!

bnyfeszt2015_800

Jegyek

Személyesen

Szabad Tér Jegyiroda

Nyitva tartás: Hétfőn 12-18 óráig,

keddtől-péntekig 10-18 óráig,

hétvégén zárva.

Cím: 1065 Bp., Nagymező utca 68.

Tel.: 06 1 / 301 0147

E-mail: jegyiroda@szabadter.hu

Online jegyvásárlás

07.17. Péntek 21:00 ITT.

07.19. Vasárnap 21:00 ITT.

Ha Te is részt vennél az előadáson, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk