hirdetés

KULT

Ti értitek, miért maxpontozik állandóan A Nagy Duett zsűrije?

De akkor hogyan dőlt el, ki esik ki? Szabó Eszter értekezése.
Szabó Eszti írása - szmo.hu
2017. május 08.

hirdetés

A hatodik Nagy Duett egy megható, anyák napi közös dallal indult, melyet nagyra nőtt énekkarosokként adtak elő a bent maradt hírességek és énekesek. A zsűri bemutatása után Völgyesi Gabi és Sági Szilárd Nox-szal startolt, amin látszott, hogy rengeteget gyakoroltak, és az is, hogy a nótát jó eséllyel Gabi és nem Szilárd választotta, mert utóbbi versenyzőnek egyáltalán nem volt hangnemben. Ennek ellenére látványosra sikerült a produkció, Szulák örült, hogy a versenyzők kiléptek a komfortzónájukból, majd Cooky a következőképpen zárta az értékelést: "Minden produkcióban táncolj nekünk, te kis nindzsa!" Nem lehet tudni, hogy a zsűricsapat francia légiósa vajon milyen filmet nézett a pult alatt a telóján, de mivel vicces volt, és élő műsorban nehéz is lenne, így nem vágták ki a csak erős asszociációval odaillő mondatot.EVA_6242

Egy héttel korábban Ábel Anita és Emilio azt kapták kritikaként, hogy nem eléggé szerteágazó zenei világban versenyeznek, nem igazán újulnak meg. Hát most megtették: latin hangulatú popslágerrel álltak színpadra, roma átdolgozásban.

A La Isla Bonitáról megtudtuk, hogy Anita gyakran énekelte kiskorában dezodoros flakonba, és úgy látszik, jól vizualizált, mert jövőjében végül meg is valósult a gyermekkori álom. Kérdés, hogy ez nekünk jó-e vagy sem, de végül is baj nem lett belőle, mert jól látszott, hogy a szereplők élvezték a dalolást, ahogy az is, hogy volt munka a koreográfiában náluk is.

Videó: Ábel Anita és Emilio: La Isla Bonita

Anita megőrült, csinálta a show-t, és énekben sem volt rossz, ám a haja valóban mit sem változott a buli végére. "Siratják a lakkot, amit ráfújtak!" – kommentálta Kasza Tibi a kiváló fodrászi munkát, majd a szavazás során kiderült: harminc pontot tibizett össze a páros a Madonna számmal.

hirdetés
EVA_6569

Egy Pa-Dö-Dő-dallal folytatta a mókát Mádai Vivien és Csipa. Ezúttal a vicces rockernek nem volt hangnemben a dal, de a páros annyira kedvesen idétlen, hogy ez mind teljesen mindegy volt ma is. Cooky 2 gyereket látott a színpadon, akik jól érezték magukat, és látszik, hogy szeretik egymást. Az ötödik döntőben 30 pontot ért a balett a szőke műsorvezetőnek és a rocksztárnak.

Videó: Mádai Vivien és Csipa: Azt csinálok, amit én akarok

Negyedikként Zimány Linda és Oláh Gergő érkezett egy kis lakodalmas mixszel, melyben Gergő úgy tolta a roma éneket és a táncot(!), mintha legalábbis ebből a műfajból élne. Linda is élvezte látszólag, vagyis épp úgy tett, ahogy kellett volna eddig. A legjobb a színpadra felültetett, statisztákból álló közönség volt, mely színpadkép-részlet meg nem mondom melyik mulatós műsorra utalt, de nagy poén volt. Ahogy eddig mindenki, ők is 30 pontot kaptak. Egyúttal veszélyben a soron következő többiek, mert lehet, hogy illene kiosztani egy pár kilencest is.EVA_6667

A műsor közepén Ábrahám Edit és Vastag Csaba hippizett a Hair című musical egyik dalával, melyből egy dolog biztosan kiderült: a műsor stylistja óriási troll, elképzelésem sincs, hogyan beszéli rá a ruhákat az előadókra.

"
Edit, hányszor megbeszéltük, hogy ne rozézzál tűző napon, mert ilyen leszel tőle!

– dobta a viccet Kasza, majd kiosztották a pontokat: 30 kredit ez is.EVA_6820

Hatodikként Judy és Madár énekelt egy olyan slágert, amit az autóban mindig felhangosít az ember, de gőze nincs, ki énekli. Spanyolul nótáztak, és az énekesnő kislánya, Maja segítette őket a színpadon, aki egyszerűen gyönyörűséges és még cukibb lett, ahogy Madár táncikált vele. A gúnya végre tök jó volt: ötletes, modern, mégis autentikus. A zsűri 30 ponttal jutalmazta a triót. Jól emlékszem, hogy ez volt az első maximum pont a műsorban?

Ja, nem.

MINDEGYIK AZ VOLT EDDIG!

Videó: Judy és Erdei Zsolt: SofiaEVA_6936

Végül Janicsák Veca és Simon Kornél adta elő Bangó Margit egyik dalát. Kornél jól énekel, mert ugyebár színész, de mégis az amatőrök között van, ahogy Ábrahám Edit is, és hogy egy színész miért amatőr, továbbra sem tudom felfogni. Valamelyik korábbi szériában Pintér Tibor (szintén színész) nem profinak számított Rubint Réka mellett? Vagy ott Réka számított profi énekesnek? Vagy ez nem fontos, csak legyen 12 pár, ahol a fiú nem magasabb? Mindenestre Vecáék a zsűri szerint „megteremtették a pillanatot”, így ezúttal 30 pontot szomorkodtak össze.EVA_6983

A szerkesztők feladata innentől érdekes és borzasztó nehéz, mert ugye kevesebb páros mellett kell ugyanazt a műsoridőt kitölteni. Mindezt lehetőleg némi izgalommal vegyítve annak érdekében, hogy ne érezze a néző, hogy a lényegen már túl van a műsor, vagyis ne kapcsoljon el.

Ezért nem olyan jó a sztárvendég, vagy a zsűri produkciója ilyenkor, mert önmagában nem elég izgalmas. Hogy miért nem lehet lerövidíteni ilyenkor az egész bulit a tartalmasság megtartása érdekében? Mert egyrészt nem lehet és kész, másrészt pedig műsoridő = reklámidő.

Jól meg is oldotta a team, mert az este csapatokban énekléssel folytatódott, amit szintén pontokkal értékelt a zsűri. Kis energiabefektetés az énekesektől, vagyis nem szívatják őket nagyon a próbákkal a döntőt megelőző héten, mégis marad némi izgalom a rajongóknak is. Az egyik csapatban 4, a másikban 3 páros énekelt, és az extra 30 pontot minden páros megkapta végül.EVA_7100

EVA_7429

Adott a kérdés, miért maxpontoznak az ítészek állandóan. Felvetődhetne, hogy ez a nagy harmincazás arról szól, hogy a srácok nem akarnak Facebook-követőket veszíteni, olyan embereket, akik egy-egy versenyzőnek rajongói és majd jól megharagszanak a lepontozás miatt. Természetesen biztos, hogy nem erről van szó. Noha nem sokat számít a pont, viszont elvesz a műsor izgalomfaktorából, ha tényleg ennyire erősen egálban van a verseny.

A negyedik blokkban már eljutott a csapat az eredményhirdetésig. Mivel mindenki 30 pontot kapott, így ezúttal kizárólag a nézők voksai döntöttek. A szavazás értelmében ezúttal Zimány Linda és Oláh Gergő esett ki, akik mosolyogva távoztak. Ebben most ennyi volt, de szomorkodásra semmi ok, indul a nyári hakniszezon, amit jól felturbóz egy ilyen műsor. Szép hetet mindenkinek!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk