/kult/tarantino-visszavonul-elertem-az-ut-vegere/
hirdetés

KULT
A Rovatból
hirdetés

Tarantino visszavonul: „Elértem az út végére”

Még bemutatja a Volt egyszer egy Hollywoodot és annyi, mondja a Ponyvaregény rendezője. Igazi szimbolikus záródarabja lehet az életművének.
hirdetés

Az Indiewire cikke szerint az élő legenda nem tervez több filmet készíteni. Quentin Tarantino éveken át beszélt róla, hogy befejezi a filmrendezést a tizedik nagyjátékfilmje után, ez a mostani azonban meglepő bejelentés, mivel a Volt egyszer egy Hollywood csak a kilencedik filmje. A rajongók természetesen kételkednek az állításban, ám az Oscar-díjas író-rendező jelenleg meglehetősen komolyan állítja, hogy nincs tovább. Sőt, minden eddiginél komolyabban. Ez a GQ Ausztráliának adott interjújából derült ki.

"Úgy látom, hogy az út végére értem, ami a mozifilmeket illeti. Látom magam úgy, ahogy film-forgatókönyveket írok és elkezdek színházi darabokat írni, vagyis továbbra is kreatív maradok. Viszont úgy gondolom, mindenemet odaadtam, amim csak volt a mozinak, filmrendezőként."

Ilyen értelemben a Volt egyszer egy Hollywood igazi jelképes záródarabja lehet egy életműnek: a film Tarantino szerelmi vallomása ahhoz a filmes korszakhoz, amelyben ő maga is örök szerelembe esett a mozival kölyökkorában. A főszerepeket Leonardo DiCaprio, Brad Pitt és Margot Robbie játsszák, a premierje pedig a Cannes-i Filmfesztiválon volt pár hete.

A kritikusok többnyire dicsérték a filmet, ami Tarantino legszemélyesebb munkája (mi még nem láttuk, augusztus 15-én mutatják be a hazai mozik). Úgy tűnik, a rendezőt nem zavarja, hogy korábban tíz filmről beszélt.

"Ha tényleg jó lesz a fogadtatása, talán nem megyek el a tízig. Lehet, hogy ebben a pillanatban állok le. Vagy a közeljövőben. Majd meglátjuk."

hirdetés
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk