hirdetés

KULT

PREMIER: Turnévideóval jelentkezik a Belau

A friss Fonogram-díjas formáció Retour à Cap-Ferrat című dalához készített road movie-jellegű klipet, erdélyi turnéjuk élményei alapján.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. március 13.

hirdetés

A Belau az Island of Promise című videójával tűnt fel a magyar zenei életben, amely egyből meghozta számukra a sikert és rengeteg elismerést gyűjthettek be érte. A zenekar végigkoncertezte a nyarat, közel 40 fellépésük volt és egyből bekerültek a legnagyobb fesztiválok fellépői közé is. Első lemezük, a The Odyssey novemberben debütált, a napokban pedig Fonogram-díjat kapott az év elektronikus zenei albuma kategóriában.

A Belau kezdetben szóló projektként, később duóvá bővülve körülbelül egy éve színesíti a hazai palettát. A frissnek mondható projekt világában az elvágyódás és a reményteli hangulat találkozik aktuális elektronikus zenei alapokkal. A céljuk, hogy gondolatban olyan áhított helyekre kalauzolják hallgatóikat, ahova titkon önmaguk kívánnak eljutni.belau_odysseybelau_live

A Belau egy év alatt számos sikernek örülhetett: tavaly több portálon is bekerültek az év legjobb dalai és klipjei közé, megnyerték a Klipszemle különdíját, több komoly rádiós játszással is büszkélkedhetnek. A fiatal formáció nyáron közel 40 állomásos turnén vett részt, ahol többek között olyan eseményeken is fellépett, mint a Sziget, a Balaton Sound, a Paloznaki Jazz Piknik vagy a tavaly Európa legjobb fesztiváljának választott kolozsvári Untold.

Kedves Péter kezdetben egyszemélyes projektje - Buzás Krisztiánnal és élőben session zenészekkel kiegészülve - időközben zenekarrá nőtte ki magát. A Belau első, The Odyssey című lemezén a tőlük koncerteken megszokott instrumentális dalokon kívül olyan tehetséges fiatal énekesnők kaptak kiemelt szerepet, mint Antonia Vai, Dallos Bogi, Herrer Sára, Myra Monoka és Szécsi Böbe (utóbbi hallható élőben is). A dalok egy különleges utazást zenésítenek meg a Földközi-tenger térségében és ezt a világot szeretné a formáció még jobban átadni azoknak, akik elmennek a koncertjeikre.belau_a38

A nyári hangulatú dalokat Erdélyben is bemutatták a turnén készült képekből pedig egy turné videó is készült a Retour à Cap-Ferrat című számhoz, melyet most itt láthattok először.

hirdetés
"
Szerencsére a zenekar első évében is rengeteget koncerteztünk, amit ilyen-olyan módon igyekeztünk dokumentálni, több-kevesebb sikerrel. Januárban Erdélyben mutattuk be a lemezünk, egy rendkívül jól sikerült 3 állomásos turnén, ehhez készítettünk egy roadmovie jellegű videót, ami azt a hangulatot próbálja meg átadni, hogy milyen, amikor úton vagyunk, mégis csak az utazás tematikához köthető jó pár dal.

– mesélte a Belau.

A Fonogram-díjas zenekar a dupla teltházas lemezbemutatója, londoni koncertje, és erdélyi turnéja után, március-április folyamán, Magyarországon, májusban pedig külföldön mutatja be The Odyssey című nagylemezét. A tavaszi koncertáradatban azért egy pesti koncertnek is akad hely: március 24-én, az A38 Hajón idézik meg a nyarat.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk