/kult/premier-kozel-10-eve-szuletett-de-csak-most-nyerte-el-vegleges-formajat-gombocz-bence-uj-dala/
hirdetés

KULT
A Rovatból
hirdetés

Premier: közel 10 éve született, de csak most nyerte el végleges formáját Gombocz Bence új dala

Az Égitestek című szám mese formájában járja körül, miért vagyunk itt és miért történik velünk az, ami éppen történik.
hirdetés

Gombocz Bence 1988-ban született, 16 éve gitározik és énekel. Zenei stílusára a 70-es évek hard rockja, minden idők progresszív rockja, a magyar alternatív zene, valamint számos mai stílus egyaránt hatással volt.

Egy időben körbestoppolta Nyugat-Európát és utcazenélt, néha zenekarokba is belevágott, de a szólóprojektje volt az, amit a kezdetektől fogva csinált.

Augusztusban jelent meg ambient/alternatív stílusú filmzenei EP-je Waves of Possibilities címmel, aminek apropóján részletesen is bemutattuk.

Most pedig egy újabb saját dallal jelentkezett, ezúttal a gyökereihez visszatérve, ugyanis az Égitestek című szám közel egy évtizede született, de eddig nem lett rögzítve.

hirdetés

"Ez a 2020-as év mindenki számára intenzív időszak volt, ami jelenleg is tart, így gondolkodtam, hogy valami szép dallal kéne lezárni ezt az évet. Karácsonyi dalaim nincsenek, viszont rájöttem, hogy a 2011-ben írt Égitestek című számról nincs még felvétel. Mondanivalójában ráadásul passzol a karácsonyhoz és ehhez a nehéz időszakhoz is, hiszen kicsit körbejárja egy mese formájában azt a témát, hogy miért vagyunk itt, miért történik az, ami éppen történik”

– mesélte róla Bence.

A dalhoz fűződik egy személyes élménye is: megírása után indult a fentebb már említett stoppolós-utcazenélős körútra Nyugat-Európába, ezalatt pedig elmondása szerint az Égitestek szellemisége kísérte végig. „Azt éreztem, hogy semmi bajom nem eshet: hatalmas, nem kézzel fogható hátszelet tapasztaltam akkor” – emlékszik rá vissza.

Bence és barátai most ezt a számot adják karácsonyra ajándéknak, hátha másnak is egy kis hátszelet tud adni.

A közreműködőkről

"Pordán Tamás (cajón, vokál) barátommal az ősszel kezdtünk duó formában újra együtt koncertezni, így adta magát, hogy a következő dalt már az ő dobjával vegyük fel. Eredetileg úgy gondoltam, hogy gitár, cajón, ének formában rögzítünk majd, ám a vírus közbeszólt, és végül találkozás nélküli felvétel lett.

Lassan két éve pedig Máris Viktor Nárcisz (Yornkék, nís) segít nekem az otthon készített felvételek keverésében és masterelésében, és most felkértem a basszusgitár sáv élővé tételében és feljátszásában is, így kvázi zenekaros felvétel lett az eredmény."

A borítóképről

"Ezt a rajzot még 2011-ben kértem el Szabó Márton ismerősömtől. Mikor megláttam ezt a rajzát leesett az állam: „Ez teljesen illik az Égitestek című dalhoz!” Nagyon jó példája annak, mikor egymástól függetlenül két ember alkot valamit, amik passzolnak egymáshoz. Szóval azóta ott pihent a fiókban a rajz, hogy ha kijön a dal, akkor fel legyen használva végre. Márton alkotásait a http://darwinart.hu/ oldalon lehet majd megtekinteni hamarosan."hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk