/kult/premier-itt-a-brains-elso-magyar-nyelvu-dala-az-uj-lemezrol/
hirdetés

KULT
A Rovatból
hirdetés

Premier: itt a Brains első magyar nyelvű dala az új lemezről

Az Ezt szeretem című szám szövegét a Vad Fruttik énekese, Likó Marcell írta, és részben ő is adja elő. Hallgasd meg!
hirdetés

Május 5-én jelenik meg a Brains új albuma, de a zenekar rendhagyó módját választotta a rajta szereplő dalok megmutatásának: naponta egy számot tesznek közzé róla, mindegyiket más online felületen.

A Szeretlek Magyarországra is jutott egy premier, stílszerűen az Ezt szeretem című dal, amiben a Vad Fruttik frontembere, Likó Marcell is közreműködik. Ezzel kapcsolatban Kéri András, vagyis MC Columbo elmondta, minden lemezüknél koncepció, hogy hívjanak vendégelőadókat. Most is sokat gondolkodtak, kik passzolnak leginkább össze a Brains hangzásvilágával a jelenlegi mezőnyből.

Bár a Vad Fruttik alapból más stílust képvisel, az utóbbi időben ők is elindultak elektronikusabb irányba. Például összeraktak egy erre épülő teljes koncertprogramot is, ez adta az ötletet, hogy működhet a dolog.

"
A két zenekar eddig is baráti kapcsolatban volt, most pedig a hangzásvilágunk is elkezdett összeérni, szóval úgy gondoltuk, érdemes megnézni, mi lesz belőle

– mesélte kérdésünkre MC Columbo. És mivel a Vad Fruttik szövegei mindig is magyarul íródtak, ebben az esetben sem akarták ezt megbontani azzal, hogy angol részeket is szúrnak bele. Így született meg az Ezt szeretem, ami az első teljesen magyar nyelvű szám a Brains új lemezén, a Keep Burningen.​ Az albumon egyébként szerepel még egy másik is, amelyet szintén a napokban fognak közzétenni.

Íme a dal:

hirdetés

Az új albumról – Keep Burning

A lemez címe utal arra, hogy a zenekar minden eddiginél nagyobb lángon ég. MC Columbo elmondása szerint hihetetlen energiákat kapnak a közönségüktől a koncerteken, amiket próbáltak dalokban is közvetíteni. A közreműködők tekintetében sokkal kísérletezőbb az új anyag, így került rá Likó Marcell mellett JumoDaddy és Szécsi Böbe is. A szövegek nagy része, ha átvitt értelemben is, de a lemez címe köré íródott.

Varga Norbert, vagyis Jimbo (gitáros, zeneszerző) a fentiekhez hozzátette: a zenei koncepció az volt, hogy legyen minél változatosabb, persze úgy, hogy a saját stílusuk határait csak feszegessék, ne lépjék át.

"
Szokás szerint többféle zenei stílust ötvözünk az albumon: a keményebb, metálba hajló zúzós témák és a sodró drum and bass mellett helyet kapott pár könnyedebb hangvételű szám is. Az előző lemezhez képest gitárcentrikus, koszosabb az alaphang, ami egy „élőbb”, a koncertek hangulatát idéző hangzást ad.

– mondta még el Lukács Levi (billentyűk, hangszerelés)brains2

A lemezbemutató koncertről

A május 5-i koncerten elhangzik az új lemez gerince, emellett az összes korábbi fontos Brains sláger hallható lesz. Az új albumhoz természetesen új látvány is társul – a kettő együtt debütál majd a Budapest Parkban.

A látványban ezúttal a zenekar már emblematikus logójának elemei fognak visszaköszönni és természetesen a lángok valamilyen formában a színpadon is részei lesznek a produkciónak. A lemezbemutató után pedig egy sűrű fesztiválszezon következik, amelyben szinte az összes nagyobb hazai rendezvényen fellép a csapat.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk