hirdetés

KULT

Péter Bence a Despacito hatalmas sikere után most egy újabb világslágert dolgozott fel

Íme a Dance Monkey a világhírű magyar zongoravirtuóz feldolgozásában.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 20.

hirdetés

Péter Bencéről már többször írtunk korábban. Ő az a világhírű magyar zongoravirtuóz, aki rendszeresen lepi meg népes rajongótáborát újabb és újabb világslágerek feldolgozásával. Bence már ötévesen zeneiskolába járt, azóta pedig bejárta a világot, rengeteg helyen koncertezett, például tavaly decemberben a Sydney-i Operaházban lépett fel. A Fókusznak azt mondta, ez volt az eddigi legjobb koncertélménye.

Bence nem csak a slágerek átdolgozásai miatt híres – egy világcsúcsot is tart. 2012-ben bekerült a Guinness-rekordok könyvébe azzal, hogy 765 hangot szólaltatott meg zongorán egy perc alatt.

A koronavírus-járvány viszont Bence életét is teljesen átírta, hiszen lefújták az idei koncertjeit, így most újra szülővárosa, Hajdúböszörményben lett az otthona. Az utóbbi időt pedig azzal töltötte, hogy tökéletesítse az új albumát, na meg, hogy újabb feldolgozásokat töltsön fel a netre.

Így jött a Dance Monkey című szám ötlete is, amit menedzsere unszolására írt át zongorára.

hirdetés

"Elindítottam és nem tudtam végig hallgatni. Levettem a hangerőt, mert valami annyira idegesített az egészben, hogy az valami leírhatatlan. És mondom, ki van zárva, hogy én ezzel bármit is tudnék kezdeni. Aztán teltek-múltak a napok és azt mondtam, hogy jó, legalább adjuk meg az esélyt neki...egy fél óra múlva már kezdtek így elszabadulni a gondolataim, hogy ebből egy tök jó zongora-szinfóniát lehetne csinálni"

- mesélte Bence a Fókusznak.

Az átdolgozáshoz pedig a korábbi, Despacito-feldolgozása szolgált alapként. A Dance Monkey feldolgozása is hatalmas siker lett, hiszen május 28-a óta már 860 ezren nézték meg a videóját.

Bence a Fókusznak beszélt a példaképéről és arról is, hogy számára mit jelent a siker.

A Fókusz riportja:hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk