hirdetés

KULT

Öt teljesen érthetetlen pillanat az X-Faktor ötödik élő adásából

Várható volt, hogy Fejes Szandra távozik, de ettől még elképesztő dolgokat láttunk és hallottunk. Soroljuk, melyek ezek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. december 04.

hirdetés

Az X-Faktor idei szériájában leginkább a zsűritagok gondolkodása okozza a legtöbb fejtörést nekünk. A tegnapi adás során öt olyan momentumra került sor, amelyeket egyszerűen nem tudunk hova tenni, és majdnem mind a zsűri sajátos látásmódját tükrözik. Felsoroljuk őket.

1.

Opitz Barbit miért kell öregíteni?

És nyilván nem a másodikként előadott Florence and the Machine dalról beszélünk, hanem arról a Republic számról, amellyel nyitott. A világon semmi problémánk nincs a néhai Cipő együttesével, sem ezzel a szerzeményükkel, de Barbi már a múltkori adásban is egy olyan produkciót kapott, amely nem illik a 17 éves, mosolygós kis arcához. Hiába, hogy jól énekli el.1

A Florence-dal egyébként túlságosan magas volt neki. Jó és erős hangja van, de a Lumineert még nem tudta szépen kiénekelni. Nehéz is ez a zenemű egyébként. Az euforikus örömöt, amit előadása felett érzett a zsűri, nem tudjuk őszintének vélni, Barbi ugyanis feszülten és hamisan ordította a refrént. Ettől függetlenül örülünk, hogy ő stabilan tovább jutott, mivel

hirdetés

Szandra kiesésével Barbi maradt az egyetlen, aki tud énekelni ebben a gárdában.

2.

Mikor veszi már észre a zsűri, hogy Dmitrij éneklése olyan, mintha folyamatosan parodizálni akarná magát?

És nem csak az akcentusa miatt. Dmitrij furcsán túltolja a szavak formázását, kiéneklését, és az egész előadásmódját is. Ja, és sokszor erőtlenül és hamisan dalol. Mindössze ennyi vele a gond.

Egyedül ByeAlexnek sikerült megjegyeznie, hogy elsumákolja az éneklést,

de Dmitrij második produkciójánál már ő is elvarázsolódik. Ez a srác egyáltalán nem olyan jó, mint azt érzékeltetik (hasonlítsuk össze a korábbi X-Faktorokban TOP 4-be jutó férfiakkal úgy általában...). Talán az, hogy most párbajozni kényszerült, helyre rántja egy kicsit. Bár az se baj, ha nem, csak nehogy ő nyerje meg ezt a szériát, mert az igazán szomorú lenne.2

3.

Mi volt ez az eszméletlenül ciki megnyilvánulás Tóth Gabitól a Ham Ko Ham első produkciója után?

Gabi elkezdte magyarázni nekik, hogy nem kell szégyellniük, hogy cigányok.

Egy olyan csapatnak, akik az X-Faktorba jelentkeznek és jutnak tovább hétről hétre! (Nem biztos, hogy azért, mert annyira jók lennének, de ezt most hagyjuk.) Elég nehéz lenne mindezt úgy csinálni, hogy közben szégyellik azt, ami már távolról lerí róluk.

Honnan jött ez Gabinak...? Azután végképp kínosan éreztük magunkat a helyében, hogy színpadra került a Ham Ko Ham második száma: egy csontig-velejéig cigányzenei előadás.3

4.

Miért gondolja Puskás Peti, hogy amit csinál, az jó?

Peti egy szimpatikus egyéniség, szerethető. De amit a bejátszókban levág, az már annyira égő, hogy szó szerint izzadunk tőle. Ebben természetesen a műsor szerkesztőinek is nagy szerepe van.

"Figyelj Peti, akkor itt most az lesz, hogy megkéred Dmitrijt, hogy fekvőtámaszozzon, ő pedig majd elszalad! Te pedig menj utána, és próbáld megállítani!"

Micsoda koncepció, micsoda sztori! Miért nem mondja azt egy befutott énekes, aki Presser Gábor zenei darabjában szerepelt, rajongótábora van, és nyugodtan lehetne saját gondolkodásmódja és elve, hogy meddig hajlandó elmenni a bugyutaságban, hogy gyerekek, ez már nagyon gagyi?

Videó: a viccesnek szánt jelenet

5.

Végül: ha Tóth Gabi minden adást visszanéz, akkor miért nem tanul belőle?

Az ötödik élő adást nézve megtudtuk, hogy az énekesnő vasárnaponként visszanézi párjával az előző napi X-Faktorokat. Sajnálatos módon úgy látszik, a saját szereplése, teátrális kirohanásai és erőszakos kiáltozásai nem igazán tűnnek fel neki.4

Nem, nem felejtettük ki az érthetetlen pontok közül azt, hogy miért tartja bárki is jobb énekesnek a műsor végén párbajozó Dmitrij és Szandra közül az előbbit. Egyértelmű, hogy hatalmas szakadék van kettejük szakmai tudása közt. De Szandrát valahogy nem sikerült megszeretnie a nézőközönségnek. Ez nagyon sajnálatos, de nincs mit tenni. És tényleg felesleges lett volna tovább húzni a kiesését, ötödször is megpárbajoztatni, kínozni, terhelni a ténnyel, hogy mindig ő jut ide.

Szandrának állati jó hangja van, nagyon reméljük, hogy nem áll le karrierje építésével.5

Ha tetszett a cikk, nyomj egy megosztást!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk