/kult/nyari-konyvvasar/
hirdetés

KULT
A Rovatból
hirdetés

Nyári könyvvásár

A Kossuth Kiadó a nagy nyári hőségben is kitalált valamit a HŰSÉGES könyvbarátoknak. Július 1-jétől 6 nagy sikerű sorozatát kínálja nektek rendkívüli kedvezménnyel.
(X) - szmo.hu
2013. július 05.


Link másolása

hirdetés

Magyarország története - Páratlan élmény

Töri_sorozatkép_600x800

Romsics Ignác, akadémikus, történész, a sorozat főszerkesztője:

A 24 kötetes MAGYARORSZÁG TÖRTÉNETE a honfoglalástól a Harmadik Magyar Köztársaságig (1989 – 2009) terjedő több mint ezer év történelmét mutatja be.

Ilyen jellegű munka ekkora terjedelemben és magyar nyelven ezelőtt még nem jelent meg. A szerzők, az adott korszak avatott ismerői közérthető, ám egyben szakszerű összefoglalást nyújtanak mindazoknak, akik múltunk megismerésére törekszenek. Mindezt rendkívüli gondossággal válogatott, művészi igénnyel szerkesztett, gazdag illusztrációs anyag egészíti ki.

A kiváló történészek magas színvonalú munkái és a lenyűgöző vizuális látvány együttesen páratlan élménnyel ajándékozza meg azokat, akik kézbe veszik és elolvassák e köteteket.

hirdetés

A teljes sorozat 43 200 Ft helyett most csak 29 900 Ft

Megrendelésért KATTINTS IDE

Karinthy Frigyes - A nevető bölcs

Karinthy_sorozatkep_800x600

Karinthy Márton ajánlója:

Karinthy Frigyes művei 22 különleges díszkötésű kötetben. Mert megérdemli. Mert mi is megérdemeljük, hogy újra felfedezzük és a gyermekeinkkel is megismertessük a magyar irodalom legnagyobb humoristájának nemcsak a humoreszkjeit, hanem a novelláit, regényeit, verseit, paródiáit, komédiáit és esszéit is.

Az írásait olvasva olyan, mintha ma is közöttünk élne. Szellemisége, látásmódja semmit sem veszített aktualitásából.

Sok Karinthy Frigyes van. Legalább annyi, ahány olvasója. Talán mindenki tud idézni tőle valami szellemeset. Bemondásait, vicceit, tréfáit. Vagy hallotta a róla szóló legendáriumot. Mindenkinek a saját Karinthyja a legkedvesebb. A legtöbben a humoristát vélik ismerni. Kevesebben az esszéistát, a hírlapírót. A drámáit, a jeleneteit a színházba járók. Leginkább a prófétára hívnám fel a figyelmet. Nevető bölcsnek is nevezték. A nagy próféták az örömhír biztos tudatában derűsek. E derű, a nevetés – mit nevetés: féktelen röhögés! – nélkül ez a világ, az emberi élet kibírhatatlan lenne. Különösen ebben a tejjel-mézzel folyó Kánaánban, amiben élünk itt a Kárpát-medence közepén.

Az örömhír megvallása nélkül az életünk értelmetlen. Ilyen „örömhírt, jó hírt, titkot és szivárványt” ígér Karinthy most megjelenő életműve. Kívánom, olvassák és értsenek belőle.

A teljes sorozat 32 780 Ft helyett most csak 19 900 Ft

Megrendelésért KATTINTS IDE

Gárdonyi Géza művei

sorozatkep_Gárdonyi_800x600

Magyarország legnépszerűbb regénye, az Egri csillagok írójának, a 150 éve született Gárdonyi Gézának a művei - 18 értékőrző irodalmi alkotás elegáns, aranyozott, díszkötéses sorozatban

Gárdonyi Géza nagy szorgalommal kutatta a múltat, művei mégis lírai fogantatásúak. Történelmi tárgyú regényei – Egri csillagok (1899), A láthatatlan ember (1901), Isten rabjai (1908) – a főhős sorsán keresztül a részletekig menő hitelességgel vezetik be az olvasót a magyarság korábbi századaiba.

Gárdonyi történelmi regényeinek vonzerejét az adja, ami novelláiét: egyszerű emberek szép erkölcsisége, elégikus, bölcs és nyugodt életvállalása. Az Egri csillagok egy gyermekpár felnövekedését, boldog egybekelését mondja el a török időkből, Eger védelméhez kapcsolódva. A hazafiság hőskölteménye ez a mű, azt a tanulságot hirdetve, hogy a nemzeti megmaradás záloga a nép önfeláldozó hősiessége.

A teljes sorozat 28 620 Ft helyett most csak 19 900 Ft

Megrendelésért KATTINTS IDE

Navigátor Világatlasz

Navigator sorozat_layers_800x600

Lenyűgöző légi felvételek, műholdról készített űrfotók. Nagyszabású, hiánypótló sorozat csodálatos bolygónkról lenyűgöző légi felvételekkel, műholdról készített űrfotókkal, számítógépes grafikákkal, beszédes adatokkal, tematikus térképekkel.

Navigare necesse est, szabad fordításban: hajózni, utazni kell! Ősi emberi vágy felfedezni az ismeretlent. Valószínűleg ez késztette az embert arra, hogy eljusson a legtávolabbi kontinensekre is, és benépesítse a Földet.

A Navigátor Világatlasz bolygónk jelenlegi állapotának enciklopédikus összefoglalója. A rengeteg érdekes és hasznos információ és a remek térképgyűjtemény mellett a sorozat kiemelkedő érdeme, hogy összegyűjtötte a Föld valamennyi országára vonatkozó legfontosabb tudnivalókat. Szívből ajánlom ezt a hiánypótló sorozatot mindenkinek, aki többet szeretne tudni közeli és távoli országokról, kontinensekről. (Juhász Árpád neves geológus és utazó)

A 19 kötetes sorozat utolsó kötete Magyarországot mutatja be.

A teljes sorozat 34 200 Ft helyett most csak 19 900 Ft

Megrendelésért KATTINTS IDE

Világhíres operák világsztárokkal

Opera sorozatkep_3D_800x600

Szenvedély, szerelem, féltékenység, búcsú, ármánykodás, lázadás - érzelmek, amelyeket azok a világhíres zeneszerzők is ismertek, akik megalkották az operairodalom remekeit: Aida, A sevillai borbély, Bohémélet, Carmen, Don Giovanni, Otello, Pillangókisasszony, Rigoletto, Traviata

A kötetekhez mellékelt CD-n sodró lendületű nyitányok, fülbemászó dallamok, népszerű áriák csendülnek fel a 20. század leghíresebb operacsillagainak előadásában. A 21 kötetes Világhíres operák sorozat visszarepít minket az operák aranykorába.

Maria Callas, Plácido Domingo, Luciano Pavarotti vagy Monserrat Caballé, Jelena Obrazcova látványos díszletek nélkül is képesek kizárólag a hangjukkal, előadói stílusukkal megjeleníteni a szereplőket. A sorozat köteteiből megtudhatjuk, hogy milyen történetekre épülnek fel a szárnyaló dallamok, olvashatunk a szerző életéről, a CD-n szereplő felvételek keletkezéséről, az előadóművészekről, az opera tartalmáról és magyarországi vonatkozásairól. Az érdekes és tartalmas leírásokat gazdag illusztrációs anyag kíséri.

A teljes sorozat 33 390 Ft helyett most csak 19 900 Ft

Megrendelésért KATTINTS IDE

Világhíres festők - A világ szépségeinek megörökítői

Vilaghires festok_600x800

A 26 kötetes sorozatból megismerhetők a világ festőóriásainak élete és művei.

Boticelli, Van Gogh, Leonardo da Vinci, Gauguin, Renoir, Klimt, Turner, Monet, El Greco, Goya, Cézanne, Picasso, Modigliani, Matisse, Dürer, Dalí, Degas, Rubens, Bosch, Kandinszkij, Rembrandt, Chagall, Velázquez, Míró, Toulouse-Lautrec, Michelangelo

Némelyikük élete kész kaland, mások bánatok, csalódások, olykor tragédiák közepette éltek, de semmi sem vette el kedvüket a világ szépségeinek megörökítésétől.

A teljes sorozat 46 800 Ft helyett most csak 19 900 Ft

Megrendelésért KATTINTS IDE


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk