hirdetés

Nemrég majdnem kiátkozták, most a pápával találkozik

Martin Scorsese a Némaság című új filmjét a rendező csütörtökön, a Vatikánban vetíti le mintegy 400 pap előtt.
Forrás: Indiewire - szmo.hu
2016. december 01.

hirdetés

A Vatikánban mutatja be csütörtökön a legújabb filmjét Martin Scorsese. A legendás rendező régóta dédelgetett álma, hogy filmre vihesse a Némaság című történelmi regényt: egészen pontosan 28 éve próbálja filmre vinni a 17. századi Japánban játszódó, jezsuita misszionáriusokat szerepeltető történetet.

A film premierje december végén lesz, csütörtökön azonban egy különleges vetítés keretében 400 pap előtt is levetítik a filmet.

Ferenc pápa nem lesz ott a bemutatón, ám szerda reggel egy soron kívüli audiencia keretében ő is elbeszélgetett a filmről a rendezővel.

A találkozó különlegessége, hogy Ferenc pápa az egyház történetének első jezsuita rendbe tartozó egyházfője.

Bár Scorsese katolikus családból származik, az egyházzal való kapcsolata korántsem problémamentes. Az 1988-as Krisztus utolsó megkísértése című filmjével ugyanis számos egyházi személyiség ellenszenvét elnyerte. A film ellentmondásos státuszát elsősorban szokatlan Krisztus-ábrázolásának köszönheti, valamint egy sor nagy botrányt kavaró jelenetnek: például annak az álomszekvenciának, amelyben Jézus összeházasodik Mária Magdolnával, majd el is hálják a házasságot.

hirdetés

A film bemutatóját annak idején komoly demonstrációk kísérték, több országban pedig be is tiltották: a Fülöp-szigeteken és Szingapúrban például a mai napig tiltólistán szerepel.

A Némaságot Magyarországon várhatóan januárban vagy februárban fogják bemutatni.

Ha érdekes volt a cikk, kattints a megosztásra!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk