/kult/nem-all-le-a-mediahaboru-ma-is-musorvaltozas-lesz-a-tv2-n/
hirdetés

KULT
A Rovatból
hirdetés

Nem áll le a médiaháború: ma is műsorváltozás lesz a TV2-n

Megint leadják az új magyar sorozat, a Korhatáros szerelem első két részét.
hirdetés

Újra műsorra tűzték a TV2 a Korhatáros szerelem első két epizódját, ami szombaton egyszer már lement a csatornán. A TV2-n este hétkor a Ninja Warrior Hungary még rendben lemegy, de utána nem az eredetileg tervezett Tök alsó 2. – Európai turné című film kerül képernyőre - tudta meg a SorozatWiki.

Gyakorlatilag követhetetlen a két magyar kereskedelmi csatorna, az RTL Klub és a TV2 műsora az elmúlt napokban, ugyanis szombaton mindkét csatorna összevissza variálta a műsorát a legjobb nézettség kedvéért, és itt még nem ért véget a történet.

A két tévé között mostanra elég komoly médiaháború alakult ki. A nézettségért folytatott versenyben már az sem okoz gondot, hogy épp a nézőket zavarják össze a legjobban egy-egy műsor időpontját illetően.

Szombati csúcs

Múlt héten péntek hajnalban jelentette be az RTL Klub, hogy szombaton a Perzsia hercege című sorozat helyett 21:20-tól a A Fal című vetélkedő második részét sugározzák, miközben a TV2-n 21:30-ra volt meghirdetve az új magyar sorozat, a Korhatáros szerelem premierje. A TV2, mivel úgy vélte, hogy az RTL direkt a Korhatáros szerelemnek akar keresztbe tenni, és "a magyar sorozatgyártást támadja hátba azzal, hogy váratlanul másodjára is műsorra tűzi vetélkedőjét", csattanós választ adott. Bejelentették, hogy dupla epizóddal indul az új sorozat, és 21:30 helyett már 20:10-kor kezdődik.

hirdetés

Az RTL azonban nem hagyta ennyiben, egy közelgő dél-afrikai viharra hivatkozva a Celeb vagyok, ments ki innen! című dzsungelrealityt 19:55 helyett már 18:53-kor elindították, a Fókusz Plusz elmaradt, A Fal pedig átkerült pontban a Korhatáros szerelem kezdési időpontjára, 20:10-re. Így az új sorozatnak mégis A Fallal kellett megméretnie magát.

Az ügy tovább bonyolódik, ugyanis a TV2-n ma is műsorváltozás lesz:

aki lemaradt volna szombaton a Korhatáros szerelem első két részéről, ma bepótolhatja a Ninja Warrior után.korhat

Honnan indult a háború?

Az RTL-nél valószínűleg a Piramis című TV2-s vetélkedő volt az utolsó csepp a pohárban, legalábbis Sebestyén Balázs SorozatWikinek adott interjújából elsőre ez derül ki. A műsorvezető egykori kollégájáról, Stohl Andrásról azt mondta a TV2 új vetélkedője kapcsán, hogy "Stohl Andrásnak csak a pénz számít és semmi más". Balázs azt nyilatkozta, Stohl A Falról lemásolt, de sokkal gagyibb Piramis című vetélkedőt fogja vezetni, amit csupán azért kezdett gyártani a TV2, hogy "megszívassa" az RTL-t.

Mivel az RTL tudomására jutott, hogy az új formátumú vetélkedőjükhöz túlzottan hasonló (Kolosi Péter RTL-es vezérigazgató-helyettes szerint etikátlan) másolattal készül a TV2, úgy döntöttek, az eredetileg tervezettnél jóval hamarabb, november 19-én bemutatják A Falat. Így egyértelmű, ki másolt kiről - olvasható a 24.hu-n.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk