/kult/nehany-kepen-megmutattak-hogy-milyen-lesz-az-avatar-2/
hirdetés

KULT
A Rovatból
hirdetés

Néhány képen megmutatták, hogy milyen lesz az Avatar 2

A filmet jövő év végén mutatják be, de kis ízelítőt adtak most róla.
hirdetés

Tíz éve - 2009 decemberében - mutatták be az Avatar című filmet, amely hatalmas siker lett. A rendező James Cameron pedig nem sokkal később bejelentette, hogy lesz folytatása is a történetnek. A számos különleges technikai bravúrt is alkalmazó alkotás második része már készül, és a tervek szerint 12 évvel az első rész bemutatója után, 2021-ben lesz a premier.

Most a film közösségi oldalain néhány fotót is megosztottak a rajongóknak.

Azt ígérik, hogy a második részben visszatérnek Pandorába is, de a világ egy új részét is felfedezhetjük majd.

És hogy milyen lesz ez a világ, arról pár képet mutatnak most meg:

A képeken látható víz valószínűleg nem véletlen, hiszen a rendező korábban beszélt arról, hogy az új történetben a víz alatt lakó na'vik világát mutatná be egy lazán összefüggő történetben. A gépeknek is nagyobb szerepük lesz majd, és visszatérnek a főszereplők is, Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver és Stephen Lang.

A tervek szerint a következő részek 2021, 2023, 2025 és 2027-ben lesznek majd láthatók.

Az Avatar 2009 decemberében bemutatott, 3D-s amerikai sci-fi film James Cameron rendezésében. A film 237 millió dolláros költségvetéssel készült. Elkészítéséhez rengeteg technikai újítást és trükköt alkalmaztak, melyek nagy részét maga Cameron találta ki és valósította meg. Érdekessége, hogy már korábbi filmje, a Titanic elkészítése előtt kiötlötte a történetet, a forgatókönyvet azonban csak a film bemutatása után írta meg. Cameron úgy vélte, hogy az Avatart nem tudta volna megvalósítani az akkori technológiával, ezért félretette filmtervét. Amikor 2002-ben a mozikba került Peter Jackson rendezésében A Gyűrűk Ura trilógia második része, Gollam figuráját látva érezte Cameron, hogy a számítógépes grafika lehetőségei fejlődtek annyit, hogy elkészítse az Avatart, így komolyabban elkezdett foglalkozni a filmmel. A film elkészítése két évet vett igénybe, a végeredmény pedig egy 40%-ban élőszereplős, 60%-ban számítógépes grafikákkal készített kasszasiker lett, mely a világ legelső, teljesen 3D-s élményt nyújtó filmje - írta a Wikipédia.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk