/kult/mivel-foglalkozik-egy-band-manager/
hirdetés

KULT
A Rovatból
hirdetés

Mivel foglalkozik egy band manager?

Timár Dénes munkáját bárki megirigyelné, aki egy kicsit is szereti a zenét. Nézzünk bele a minden- napjaiba és hogy hogyan segít neki a Lumia telefonja!

Link másolása

hirdetés

Tudod mi a cosplay? És a street workout? Hallottál már a Tetovált Állatmentők Egyesületről? Kíváncsi vagy mit csinál egy band manager?

Cikksorozatunkban négy izgalmas embert mutatunk be rajtuk keresztül pedig olyan tevékenységeket, amelyek eddig elkerülték a nagyközönség figyelmét. Most a Lumia 630 okostelefonnak köszönhetően betekinthettek nem mindennapi hétköznapjaikba.

Mostani cikkünkben Timár Dénest, a népszerű The Biebers zenekar band managerét kérdeztük. Pillants be velünk a kulisszák mögé!

- Mivel foglalkozol pontosan?

hirdetés

- A The Biebers nevű együttes band menedzsere vagyok, ami azt jelenti, hogy a művészek óhajait, sóhajait teljesítem, tartom a kapcsolatot a támogatókkal, valamint tárgyalok velük az érdemi részletekről. Ezen felül, heti-havi megbeszéléseket szervezek, amelyeken a zenekar tagjaival kitaláljuk a marketing stratégiákat és egyeztetjük a következő hét, illetve hónap történéseit.

Fotó - Csizmadia Bendegúz 'Skatzek'_03 Fotó: Csizmadia Bendegúz 'Skatzek'

- Miből áll az időd legnagyobb része?

- Rengeteg teendő van egy zenekarral. A felfuttatásuk, illetve az ezzel kapcsolatos háttérmunka rettenetesen fontos, minden apró részletet ki kell dolgozni. Nagyon sok múlhat akár picinek tűnő dolgokon is. Szerencsére, nekem nagyon könnyű dolgom van, ugyanis szimbiózisban dolgozunk a turné menedzserünkkel, Rusz Andrással. Amiben egy kicsit is tapasztalatlanabb vagyok, ott ő azonnal a segítségemre siet. Ezúton is köszönöm neki! Emellett persze fontos, hogy az együttes tagjai is nagyon szeretnék a sikert. Úgy érzem, valami különlegeset teszünk le az asztalra.

- Hogy lehet valakiből band manager?

- Jó embereket kell ismerni! Viccet félretéve, szeretni és érteni kell a zenét. Számomra a zene a minden: művész családból származom. Ebből adódóan már gyermekkorom óta folyamatosan körbevett a zene világa, ugyanakkor igyekeztem a szokásostól eltérő stílusokat is megismerni. Emellett persze fontos, hogy ismerjük a szakmában tevékenykedő támogatókat és a meghatározó személyiségeket. Az én történetem egyszerűnek is mondható, hiszen régi barátok vagyunk a frontemberrel, Puskás Petivel, aki úgy gondolta jól jön a segítségem az együttes körüli “világi” dolgok intézésében.

Fotó - Csizmadia Bendegúz 'Skatzek'_02 Fotó: Csizmadia Bendegúz 'Skatzek'

- Melyik együttessel, zenésszel dolgozol?

- A The Biebers nevű formáció munkáját segítem, velük dolgozom. Az együttes tagjai: Puskás Peti frontember, Puskás Dani, aki az agytröszt, valamint a zenei alapokért, és a fő ötletekért felelős. A nyugati hangzásvilágért, az angol dalszövegekért, a ritmusgitárért és a vokálért Stuart Relph felelős, aki szintén alapító tagja az együttesnek. Emellett csodálatos fiatal zenészekkel dolgozunk: Füstös Bálint, aki idén az év felfedezettje lett, gitározik és Gerendás Dani, aki maga a ritmus, a dobosunk. Ekanem Bálint, aki csodálatos vokál témákkal dolgozik a zenék alá két számban is átveszi az irányítást, Miklós Milán pedig a banda legtapasztaltabb tagjaként nemcsak a The Biebers, hanem a The Carbonfools basszusgitárosa is egyben. Nagyon baráti a hangulat, egymásért dolgozunk. Ha az ember imád minden együtt töltött pillanatot, akkor nem nehéz valamiért szívünket, lelkünket kitenni!

- Mi a kihívás a munkádban?

- Legfőképpen a folyamatos trendváltozás, amelyet nem túl könnyű lekövetni, illetve számomra még az újdonság hatása, ugyanis nem régóta dolgozom a The Biebers-szel. Ameddig az ember nem automatikusan csinál mindent, addig persze tényleg sokat fog hibázni, de próbálom minimalizálni az egészet, nehogy az én hibámból ne valósuljon meg valami. Gyakorlatilag pedig nem is tekintem munkának, mert szórakoztató band menedzsernek lenni! :)

WP_20141010_22_19_23_Raw

- Miben tud segíteni neked a telefonod?

- Nagyon sokat segíti a munkámat a Lumia telefonom. Jó minőségben vesz fel hangot, és csodálatos videókat lehet vele készíteni. Lassan nem tudnám elképzelni, milyen lenne nélküle dolgozni, hiszen mindig a telefont használom a próbák során, vagy ha fotózok a koncertek alatt. De jegyzetelni is ebbe szoktam, az Office programok (Word, PowerPoint, Excel) nagyon jól működnek rajta.

Nézd meg a The Biebers legutóbbi gerilla koncertjén készült felvételeket:

Sorozatunk következő, utolsó részében a Tetovált Állatmentők Egyesületet mutatjuk majd be, míg az előző részeket ITT és ITT találjátok!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk