/kult/megneztuk-a-szurke-otven-arnyalatat/
hirdetés

KULT
A Rovatból
hirdetés

Megnéztük A szürke ötven árnyalatát

Valóban az év legszexibb filmje lett-e a sikerkönyvből készült erotikus alkotás? Megnéztük, és most elmondjuk a véleményünket.

Link másolása

hirdetés

Az idei év egyik, ha nem legjobban várt filmje valóban szürke lett, de sajnos a lehető legrosszabb értelemben.

Az elmúlt évek legnagyobb könyves szenzációja volt E. L. James trilógiája, amiről azt mondták, hogy minden átlagos háziasszony éjjeliszekrényén megtalálható, és a testi gyönyörök egyfajta kézikönyveként is használják sokan.

A szürke ötven árnyalata ugyanakkor már könyvként sem volt egy irodalmi bravúr, nem is meglepő, hogy elsősorban az eladási adatok miatt kapott díjakat, szakmai berkekben inkább negatív kritikákat. Ez persze nyilván nem érdekelte a szerzőt, hiszen mindenki róla és erotikus művéről beszélt.

szurke2

hirdetés

Ezek után nem csoda, hogy a regényadaptációt milliók várták körmüket rágva (vagy reszelgetve), és egy-egy trailer is képes volt felrobbantani az internetet. Persze tettek ezért a színészek is, Dakota Johnson azt nyilatkozta, hogy szülei (Melanie Griffith és Don Johnson) le vannak tiltva a filmről a durva szex jelenetek miatt, a férfi főszereplő Jamie Dornan pedig arról nyilatkozott, hogy minden durvaság előtt bocsánatot kért partnerétől. Ez alapján pedig mindenki egy botrányfilmet várt és az erotikus filmek újbóli felvirágzását, sokan egyenesen tiltakoztak a film bemutatása ellen, amiért a szadomazót népszerűsíti.

Ezt a túlfűtött várakozást sikerült tökéletesen lehűtenie a filmnek,

amely elképesztően gyenge dialógusokkal, unalomba fulladó szex jelenetekkel és a két főszereplő közötti kémia teljes hiányával csapja arcul a nézőt.

Képzeljünk el egy filmet, amiben a szerencsétlen egyetemista lány beleszeret a sármos, dúsgazdag ám rideg üzletemberbe, akinek súlyos titka van. Ha őszinték vagyunk, ez maga a filmes középszerűség alapreceptje.

szurke3

Johnson és Dornan színészi alakítására nem érdemes kitérni, hiszen előbbinek ez kimerül a szája rágásában és zavaros fejrázásban, utóbbi pedig nagyjából minden érzelmét ugyanazzal az arckifejezéssel oldja meg. Na és a durva szex jelenetek? Ez nagyjából kimerül Johnson szőrös lábában, a mellében és a fenekének rendszeres megvillantásán, Dornan egyszer villantja meg a lágyékszőrzetét és a fenekét, a korbáccsal legtöbbször csak simogatja partnerét. A durvának szánt jeleneteket leginkább azok élvezhetik, akik megszállottan érdeklődnek a kötélcsomók különböző módozatai iránt és esetleg mindezt nyakkendővel is kipróbálnák.

A filmet rendező Sam Taylor-Johnsonnak azt sem sikerül elérnie, hogy Ana-t vagy Christiant legalább kicsit is megszeressük,

sőt, előbbit rendszeresen felpofoznánk, amiért nem képes kilépni a hisztis mantráiból. Christian Grey pedig minden sármossága ellenére a film végéig szürke és unalmas karakter marad, még ha a forgatókönyv alapján azt is próbálják a nézőbe diktálni, hogy fájdalmas gyerekkora miatt mégis rejteget még valami csavart a személyisége.

szurke4

Az össznépi szerencsétlenkedés egyetlen pozitívuma, hogy így a film sokkal viccesebb, mint az várható volt, bár a nevetést sokszor a fent említett hibák váltják ki belőlünk.

A szürke ötven árnyalata romantikus filmnek gyenge, erotikusnak pedig nagyon-nagyon kevés.

Ha ehelyett megnézünk egy jobb romkomot, majd utána három óvszer reklámot, több gyönyörhöz jutunk. Kár érte, mert a gyenge regény ellenére akár egy jó film is lehetett volna, ám az internet korában a néző többet vár a szadomazo kifejezés kapcsán, mint egy elfenekelést vagy néhány ütést egy lovaglópálcával. Sajnos így azt kell mondanunk, hogy a legjobb választás az, ha nem nézitek meg ezt a filmet, közelgő Valentin-nap ide vagy oda.

Ha belenéznél a filmbe KATT ide.

A szürke ötven árnyalata

rendező: Sam Taylor-Johnson

író: E.L. James

forgatókönyvíró: Kelly Marcel, Patrick Marber, Mark Bomback

zeneszerző: Danny Elfman

operatőr: Seamus McGarvey

producer: Dana Brunetti, Michael De Luca, E.L. James

vágó: Danny Elfman

szereplő(k):

Dakota Johnson (Anastasia Steele)

Jamie Dornan (Christian Grey)

Luke Grimes (Elliot Grey)

Jennifer Ehle (Carla May Wilks)

Max Martini (Jason Taylor)

Eloise Mumford (Kate Kavanagh)

Marcia Gay Harden (Dr. Grace Trevelyan Grey)

Dylan Neal (Robbin 'Bob' Adams)

Victor Rasuk (José Rodriguez)

Ha érdekel a film, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk