/kult/megis-bemutattak-a-partizan-dokumentumfilmjet-az-szfe-elfoglalasarol/
hirdetés

KULT
A Rovatból
hirdetés

Mégis bemutatták a Partizán dokumentumfilmjét az SZFE elfoglalásáról

A film többek között bemutatja azt is, hogyan kezdtek el gondolkodni a diákok az ellenállás új formáiról, és arról, hogyan született meg a Titkos Egyetem című dal és az akciók.
hirdetés

Pénteken mutatták be a Partizán által készített dokumentumfilmet, melyet az SZFE elfoglalásáról készítettek. A videóhoz azt írták:

"2020-ban a magyar kormány kilenc állami egyetem alapítványi működésbe helyezését jelentette be.

Az egyetemek közül a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) vette fel a harcot az erőszakos politikai hatalomátvétellel szemben.

A film bemutatja, hogyan kezdtek el gondolkodni a diákok az ellenállás új formáiról, vagy arról, hogyan született meg a Titkos Egyetem című dal és az akciók. A Hülye fiatalság című több mint 1,5 órás dokumentumfilm a hallgatói ellenállás során önszerveződő módon létrejött számos munkacsoport közül, többek között az “akció munkacsoport” néhány tagját követi az egyetemfoglalást megelőző és az azt követő egy hónapban.

VIDEÓ: Hülye fiatalság | Az SZFE elfoglalásának egy története | PartizánDOKU

A filmet nem a tervezett időben mutatták be, mert vita alakult ki a Partizán készítői és a freeSZFE közösség között. Ám végül mégis kijött az alkotás április 2-án este. A Telex úgy tudja, hogy a készítők - a Partizán stábja - több emberrel is beszéltek, akiktől be kellett szerezniük a joglemondó nyilatkozatokat. Ezt a freeSZFE kérte tőlük korábban.

hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk