/kult/mar-kozel-400-ezren-neztek-meg-a-heti-hetes-egyszeri-visszatereset/
hirdetés

KULT
A Rovatból
hirdetés

Már közel 400 ezren nézték meg a Heti Hetes egyszeri visszatérését

Gulyás Márton Partizán csatornáján beszélgettek a műsorról az egykori szereplők és a főszerkesztő.
hirdetés

1999-ben indult, és 18 éven át folyamatosan látható volt az RTL Klub csatornáin a Heti Hetes, ami több évig az ország legsikeresebb műsorának számított. Bár az egymással versengő kereskedelmi csatornák korszakában született, nem egyszer volt olyan, hogy több mint egymillió embert tudott a képernyők elé ültetni.

Most, 2020-ban Gulyás Márton kérésére a műsor tagjai közül néhányan vállalták, hogy még egyszer összeülnek, és mesélnek a Heti Hetes születéséről, és az adást övező legendákról.

A beszélgetés több lett, mint egyszerű nosztalgiázás: a szereplők a megváltozott média- és politikai viszonyokról, a rendszerváltás első "békeévtizedéről", és a jelen nem lévő tagokról is beszéltek.

Gálvölgyi János, Hernádi Judit, Havas Henrik, Hajós András, Kéri László és a főszerkesztő, Ónódi György vállalta, hogy válaszol Gulyás kérdéseire - és valóban őszintén beszéltek a műsor 18 éves működéséről. Elmesélték, mit gondoltak az első műsorvezető, Csiszár Jenő, majd utódja, Jáksó László szerepéről. Mint kiderült, mindkét emberben csalódtak néhányan a műsor tagjai közül. Bár arra is fény derült, hogy Csiszárról egyikük sem gondolt túl sokat régen sem.

A társalgás során többször szóba került az esetleges (akár utólagos, vágószobai) cenzúra kérdése, amiről a műsor producere, Árpa Attila írt egy könyvében.

Ónódi György határozottan visszautasította, hogy valaha instrukciót kapott volna "fentről", ahogy állítása szerint az sem igaz, hogy politikailag kényes dolgokat kellett kivágni a műsorból.

Kéri László - aki kollégiumi múltja miatt jóban volt több, az első Orbán-kormányban szerepet vállaló politikussal - elmondta, hogy az akkori vezetés kimondottan utálta a műsort, és sokak szerint a Heti Hetes hozzájárult Orbán Viktor 2002-es bukásához. Mindazonáltal a műsor szereplői nem gondolják ma sem, hogy tudatosan formálták volna a közvéleményt.

hirdetés

Éppen ellenkezőleg: mindegyikük a szabadságot, és a spontaneitást érezte a Heti Hetes legnagyobb erényének, amiben szerintük jobbak voltak más hasonló, külföldi produkcióknál is.

A maratoni hosszúságú, több mint két és fél órás beszélgetésben szó esett még az alkalmi vendégekről, Hajós András 2006-os, őszödi beszéd utáni politikai kiállásáról és az egymás között működő dinamikáról is.

Az adás nagy része megtekinthető a Partizán YouTube-csatornáján, a teljes hanganyag pedig a Spotify-on is megtalálható.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk