/kult/mar-csak-egy-honapot-kell-varni-a-depeche-mode-koncertre/
hirdetés

KULT
A Rovatból
hirdetés

Már csak egy hónapot kell várni a Depeche Mode koncertre

Május 22-én a LiveNation szervezésében a Groupama Arénában lép fel a legendás zenekar, amelyik annak idején feketébe öltöztette fél Európát.
Szegedi Éva - szmo.hu
2017. április 22.

hirdetés

Már izgatottan várjuk a koncertet, amelyen újra előttünk áll gyermek- és ifjúkorunk egyik kedvenc zenekara. Csak néhány hét, és újra láthatjuk Dave-et, Martint és Andyt a színpadon. Csak néhány hét, és együtt üvölthetjük a közönséggel:

"
Reach out and touch faith!

Május 22-én ugyanis ismét koncertet a Depeche Mode. Ezúttal a Groupama Arénában, a LiveNation szervezésében.dm1

A négy évvel ezelőtti koncert, amelyen szintén ott voltunk, bár hatalmas élmény volt, vegyes érzelmeket váltott ki, hiszen nem aratott osztatlan sikert a rajongók körében a Delta Machine című nagylemez.

Az azonban, amit először hallottunk az új albumról, nem csupán ígéretesnek tűnt, hanem végre átütőnek. A Where's The Revolution pontosan úgy karmol, karcol, vibrál és ráz meg, ahogyan azt szeretjük a Depeche Mode-nál.

Mivel a 2017-es Global Spirit turné eddigi setlistjeit böngészve úgy tűnik, több koncerten is szerepelt ez a dal a repertoárban, nagyon kíváncsiak vagyunk arra, hogy Budapesten is játszani fogják-e, és ha igen, mekkorát üt majd.

hirdetés

VIDEÓ: A Where's The Revolution bivalatos klipje:

A Spirit többi dala közül a nyitó szám, a Going Backwords is azonnal megfogott, ám a Scrum lett az abszolút kedvenc. Nagyszerű, sötét, egyszerre modern és gótikus, egyszerre magas és mély.

Külön tetszik, hogy ennél a számnál a fiúk bátran kísérleteztek a különféle műfajok keverésével - itt a leginkább drum&bass-t, dubstepet idéző betétre gondolok-, és nagyon jól jöttek ki belőle.

VIDEÓ: Máris nagy kedvenc a Scum:

A Depeche Mode 1980-ban alakult Angliában. Azonnal felismerhető zenéjük, de egyáltalán nem könnyű definiálni a stílusukat. Mondjuk: újhullámosként induló, szintipopos, gótikus, rockos és ipari elemekkel dúsított dark elektro diszkó. Alapítója Vince Clark, Andrew Fletcher, Martin L. Gore és David Gahan volt. Clarke hamarosan távozott és az Erasure-rel kezdte újra, a helyére Alan Wilder került.

Bár már a Some Great Reward-dal is sikereket értek el, és a nyolcvanas évek közepén Magyarországon is játszották róla a People Are People és a Master and Servant című számot, igazán az ötödik (Black Celebration, 1986) és hatodik (Music For The Masses, 1987) stúdióalbumukkal váltak világhírűvé.

Itthon hamar masszív rajongótáboruk alakult ki, rengetegen kezdtek úgy öltözni és olyan frizurát hordani, mint a két nagy kedvenc: Martin és David. 1995-ben Alan Wilder otthagyta a zenekart, szólókarrierbe kezdett. Azóta Andy, Dave és Martin a Depeche Mode.

Mi várható a budapesti koncerten? Válogattam pár setlistet a Global Spirit Tour eddigi állomásairól. De ez alapján csak találgatni lehet, mivel a The Cure sem azt a műsort hozta el nekünk Budapestre tavaly októberben, amit a koncert előtt átbogarászott listák alapján vártunk. Hanem valami sokkal jobbat.

Optimista vagyok, őszintén remélem, hogy szép, kicsit új, kicsit retrospektív, egyszerre lágy és kemény setlisttel készül a Depeche Mode. Hiszen nálunk, Budapesten volt Európa legnagyobb és legrégebben alapított, folyamatosan működő DM rajongói klubja.

A berlini setlist

Going Backwards

So Much Love (Live debut, With Tuxedomoons' "No Tears" snippet)

Corrupt

A Pain That I'm Used To ('Jacques Lu Cont's Remix' version)

World in My Eyes

Cover Me

Little Soul

Where's the Revolution

Barrel of a Gun

Walking in My Shoes (With bits of the Random Carpet Mix)

Personal Jesus

Los Angeles

Going Backwards

So Much Love

Corrupt

A Pain That I'm Used To ('Jacques Lu Cont's Remix' version)

World in My Eyes

Cover Me

Home

Where's the Revolution

Barrel of a Gun

Walking in My Shoes

Personal Jesus

Visszatapsolás után:

Enjoy the Silence

Szentpétervár

Intro (Excerpt from 'Welcome to My World')

Welcome to My World

Angel

Walking in My Shoes

Precious

Black Celebration

In Your Room ('Zephyr Mix' version)

Policy of Truth

Slow (Acoustic; Sung by Martin)

Blue Dress (Acoustic)

Heaven

Behind the Wheel

A Pain That I'm Used To ('Jacques Lu Cont's Remix' version)

A Question of Time

Enjoy the Silence

Personal Jesus

Visszatapsolás után:

But Not Tonight (Acoustic; Sung by Martin)

Halo ('Goldfrapp Remix' version)

Just Can't Get Enough

I Feel You

Never Let Me Down Again

Ugye te is ott leszel a budapesti koncerten? Találkozunk május 22-én!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk