/kult/lesz-ingyenes-manu-chao-koncert-budapesten/
hirdetés

KULT
A Rovatból
hirdetés

Lesz ingyenes Manu Chao koncert Budapesten?

Az április elsejére kiírt esemény kamu, valóság vagy hatalmas reklám a koncertet meghirdető presszónak?
Link másolása

hirdetés

A fél országot az tartja lázban, hogy lesz-e ingyenes Manu Chao koncert, sokan már a jövő heti utazást tervezik. A budapesti Gólya Presszó ugyanis egy Facebook-eseményben adta hírül, hogy április 1-én náluk ad ingyenes koncertet. Legutóbb

Manu Chao, a híres francia-spanyol zenész hatalmas ajánlattal lepte meg a Gólyát: szokása, hogy a drága belépős, stadionos koncertjei mellett "álruhában járva" gerillafellépéseket tart (szigorúan ingyenesen) olyan helyeken, amelyeket szeretne támogatni, és amelyek közönsége nem feltétlen jutna el a 'hivatalos' koncertekre. Számos foglaltház, közösségi ház és mozgalmi központ után ezúttal a budapesti Gólyára esett a választása. Mi pedig örömmel fogadva a megtiszteltetést HATALMAS Manu Chao koncertet csapunk! Várunk téged is szeretettel!

Ezúttal a koncert végi kalapozás a mexikói chiapas-állambeli felkelő mozgalmat, a zapatistákat támogatja majd: http://en.wikipedia.org/wiki/Zapatista_Army_of_National_Liberation

Mi pedig felavatjuk az új Gilice konyhát, és az egész napos menük elindulásának ünnepére Menü Ciaot szolgálunk fel egész nap!

A rajongók azonnal elkezdték a találgatást, hogy a hír igaz lehet-e. Sokan máris jelezték, hogy mennek, de jó páran áprilisi tréfát sejtenek a bejelentés mögött. A buli rendezői azonban azt is közölték, hogy mivel a saját területük csak pár száz főt tud befogadni, már megegyeztek a mellettük lévő szabad terület tulajdonosával, hogy az estére átengedik a helyszínt a koncertnek.

hirdetés

A Cink egyik szerzője, Inkei Bence nem ilyen derűlátó. Április elsejei tréfát sejt az esemény mögött. "Még mindig eléggé meglepődnék, ha megjelenne ott a spanyol-francia világsztár, akinek jóval több rajongója van itthon annál, ahányan beférnek a Gólyába. Aztán ki tudja? Mert Manu Chao tényleg csinál ilyen gerillakoncerteket, úgyhogy akár el is hihetném, ha nem néznék rá a dátumra is. Mindenesetre ha tudok valami biztosabbat, azt is megírom majd."

Manu Chao2

Manu Chao

Eredeti nevén José-Manuel Thomas Arthur Chao Párizsban született 1961. június 21-én. Többnyire latin zenét játszó zenész, énekes a párizsi alternatív zenei közösség jól ismert tagja. Franciául, spanyolul, arabul, portugálul, angolul és volof nyelven énekel, gyakran egy dalon belül több nyelven is. A Föld egyik legsikeresebb zenésze már többször koncertezett Budapesten.

Legutóbb 2013 szeptemberében járt nálunk, de a Siigeten is fellépett már. Koncertjeire rendszerint hatalmas tömegek kíváncsiak.

A kommentelők véleménye is megoszlik:

"Pont április 1-én?"

"Előzenekar a Beatles lesz, Elvis pedig a vendég vendége!"

"Barátaim, Frinci Franci és Soma Ábrahám Kiss nagyon szeretnének hazaérni cambridge-ből a kedvenc előadójuk fellépésére, kérünk mindenkit, aki hozzájárulna az útiköltséghez, írjon privibe!"

"Remélem nem április elsejei tréfa, mert 9 ezerért utazok fel emiatt Budapestre, és az nem lenne tréfa!"

"Ez csak egy "promo", ha meg nem, akkor lemaradsz életed koncertjéről..."

BREAKING: természetesen egy hatalmas nagy "átverés" volt a budapesti Manu Chau koncert. Már csak azért is, mert - ahogy az egyik szomorú rajongó szóvá is tette - semmi információ nem volt róla az énekes Facebook-oldalán. Így kértek bocsánatot a szervezők a túlságosan komolyra sikerült tréfáért:

Kedves Mindenki!

Ezt az eseményt áprilisi tréfának szántuk, ami 24 óra alatt olyan hullámokat vert, hogy szeretnénk egyértelművé tenni: nem tudunk arról, hogy Manu Chao koncertet ad szerdán a Gólyában. Van abban némi túlbuzgóság, hogy a tréfából médiahekk lett, és elfogadjuk azt a véleményt, hogy vannak dolgok, amikkel csak finoman lehet viccelődni. Nagyon úgy tűnik, hogy ilyen dolog az ingyenes Manu Chao koncert is, megígérjük, hogy többé ilyen nem fordul elő.

Elnézést kérünk azoktól, akik egy napra beleélték magukat, hogy fellép nálunk a töretlen népszerűségnek örvendő világhíres zenész, és azoktól is, akik még pár napig szívesen találgattak volna, hogy ebből vajon mi lesz!

Talán merész volt azt gondolni, hogy a választott dátum, a Gólya méretei, illetve a "behirdetett gerillafellépés" ellentmondása percek alatt nyilvánvalóvá teszik, hogy képtelenség egy ilyen koncert létrejötte. Jól esik, hogy sokan vagytok, akik ismeritek a Gólyát, és el tudjátok képzelni, hogy eljön hozzánk Manu Chao, ráadásul saját ötlettől vezérelve. Mindannyian nagy rajongói vagyunk, egy pillanatra mi is beleéltük magunkat.

Köszönjük azoknak, akik a sokadalom résztvevői és köztük a mi testi épségünkért aggódtak, és felhívták a figyelmet a leselkedő veszélyekre. Reméljük, senkinek nem származott kára a tréfánkból ez idő alatt, akinek mégis, kérjük jelezze felénk.

Mindenkinek vidám április elsejét, és mielőbbi ingyenes Manu Chao koncertet kívánunk,

a Gólyából

Ti erről mit gondoltok a tréfáról? Kommentben várjuk a véleményeteket.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk