/kult/legendas-mondat-leonadro-dicaprio-majdnem-mondott-titanic/
hirdetés

KULT
A Rovatból
hirdetés

Ez volt a legendás mondat, amit Leonardo DiCaprio MAJDNEM nem mondott ki a Titanicban

Össze is kaptak miatta a rendezővel. Pedig nagy kár lett volna érte...
Mirror - szmo.hu
2019. február 08.

hirdetés

Hogy egy filmből mitől lesz legenda, annak a receptjét sokak szerint senki sem tudja. Számtalan példa van rá Hollywoodban is, hogy ami tuti sikernek készült, abból bukás vagy csak átlagos fogadtatás lett, míg egy-egy "félkézről" forgatott film akkorát robbant, hogy még a producerek is csak pislogtak.

Hogy James Cameron hatalmas költségvetésű blockbustere, a Titanic nagy siker lesz, azt természetesen sokan sejtették. Azt viszont kevesen tudják, hogy a film talán leghíresebb mondata kishíján bele se került a moziba, mivel a főszereplő, Leonardo DiCaprio nem akarta elmondani.

Arról a mondatról van szó, amit Jack (akit DiCaprio játszik), miután a kártyán nyert jegyekkel feljut a Titanicra, a hajó orrához rohanva teli tüdőből üvölt:

„A világ királya vagyok!”

Ez a mondat eredetileg nem volt benne a szövegkönyvben, maga a rendező találta ki, mert Jack túláradó örömét egyszerűen nem tudta máshogy érzékeltetni. "Ott ültem a kamera mögött, és valahogy nem jött át az életérzés. Több mondatot is kipróbáltunk, ezt is, azt is, de még mindig nem volt az igazi. Egyszer csak mondom Leónak: 'Kiabáld azt, hogy a világ királya vagyok!' Rám nézett: 'Mi?' Esze ágában se volt ezt mondani, nagyon nem tetszett neki, vitatkoztunk is. De ráparancsoltam" - emlékezett később a BBC rádiónak adott interjújában Cameron.

hirdetés

A rendezőnek igaza volt, a tíz Oscar-díjjal és rekordbevétellel büszkélkedő filmnek valóban ez lett az egyik leghíresebb - ha nem a leghíresebb - mondata. A visszaemlékezésekből egyébként az is kiderül, hogy Jack szerepére Matthew McConaughey is pályázott, volt is egy castingon Kate Winslettel, de végül a szerepet DiCaprio kapta meg.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk