hirdetés

KULT

Egy fedél alá hozza az antik és modern művészetet Budapest legújabb galériája

A KORART a régmúlttól a jelenig szeretné bemutatni a hazai és a nemzetközi színtér meghatározó műtárgyait.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 07.

hirdetés

“A KOR a kortalanságot jelképezi, azaz a múltat, a jelent és jövőt, az ART pedig mindez művészetét. Ezen gondolat mentén kerülnek a lakberendezési és művészeti tárgyak a KORARTba. Hitvallásunk megmutatni, hogy a XXI. századi enteriőrben megférnek a régmúlt, a múlt és a jelen tárgyai is.”

A fenti mottóhoz igazodva nyitott meg szeptember végén a KORART, egy 570 nm2-es modern és antik galéria az V. kerületi Balaton utca 4. szám alatt.

Saját bevallásuk szerint igazodnak a környék megszokott atmoszférájához és bájához, de szeretnének valami újat és valami mást is mutatni. Azoknak is, akik csak nézelődnének, és azoknak is, akik valami különlegeset vásárolnának lakásukba.

"Nagyon igaz az a mondás, hogy nincs szomorúbb, mint az éppen letűnt divat. Viszont, ha a múlt legjobbjaiból válogatunk és modernnel vegyítjük, kellemes lesz ez az eklektika. Ezért is láthatják a cégérünkben fenn a falon, hogy Modern és Antik művészet. Ezen eklektika mentén folyamatosan fogjuk frissíteni a kiállított tárgyainkat, illetve a jövőben is erre fogunk mindig törekedni" – fogalmaznak bemutatkozásukban.

A galéria egy spanyolországi kortárs festő, Montse Valdés tárlatával nyitott, de rendszeres időközönként tervezik új művészek bemutatását is, az itthoni és a nemzetközi színtérről is.

hirdetés

A falon lógó képek mellett a berendezési tárgyak, art deco bútorok is mind a kiállítás részét képezik. A cél az volt, hogy a betérők olyan különleges elegyet kapjanak, amit sehol máshol. Az eklektikus környezetben ráadásul szinte minden megvásárolható.

Jelenleg ki van állítva egy múlt század elejéről származó cirkuszi szobor is, amiből az egész világon összesen két példány létezik.

A fentieken túl pár napja jelent meg a Zsolnay Modern című könyv, amibe a KORÁRT magángyűjteményéből kértek tárgyakat fotózáshoz. Ezek is megtekinthetőek a galériában, köztük egy igen ritka darab is: egy Zsolnay sakktábla, amely prototípus volt és csak egyetlen példány készült belőle, feltehetően a 60-as években.

Részleteket az aktuális kiállításokról a KORART Facebook-oldalán lehet olvasni.

További fotók a galériából:


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk