/kult/konnyfakasztonak-szant-musorban-derult-ki-hogy-egesz-jo-humora-van-a-schobert-hazasparnak-megneztuk-az-eletunk-tortenete-elso-adasat/
hirdetés

KULT
A Rovatból
hirdetés

Könnyfakasztónak szánt műsorban derült ki, hogy egész jó humora van a Schobert házaspárnak - megnéztük az Életünk története első adását

Friderikusz Sándor műsorában fény derült arra is, hogy 20 év múlva Schobert Norbiból Hide the Pain Harold, míg Rubint Rékából egy szexi rocknagyi lesz. Mindeközben a műsorvezető gyakran diszkréten a háttérbe vonult.
Malinovszki András - szmo.hu
2020. november 02.


Link másolása

hirdetés

Vasárnap este elstartolt Friderikusz Sándor legújabb műsora, az Életünk története. Ebben a talkshowban profi maszkmesterek segítségével híres párokat repítenek előre az időben, hogy megnézhessük, milyenek lesznek saját maguk és egymás szemében idősebb, sőt egészen öreg korukban. Garantált megdöbbenés és könnyek voltak borítékolhatók - az önfeledt röhögések csak váratlan plusz esszenciát adtak a műsornak.

Az első este Schobert Norbert és Rubint Réka jövőjébe pillanthattunk bele, ami Norbi legutóbbi megnyilvánulásait, és az azokra érkezett reakciókat tekintve merész vállalkozásnak tűnt, de a műsorkészítők bátorsága kifizetődni látszott:

olyan arcát ismerhettük meg a sztárpárosnak, amivel a közösségi média felszínes világában, és eddigi tévés szerepléseik során nem nagyon találkoztunk.

Az Életünk története egy nagyon puritán felvezetővel kezdődik, amiben Friderikusz Sándor néhány perc alatt - kissé didaktikusan - elmagyarázza, hogy mit is fogunk látni az elkövetkezőkben. Már ennél a bemutatásnál érezhető, hogy ez a műsor azok közé tartozik, ahol az egykori showman kevésbé extrovertált oldalát mutatja meg. Legalább annyit megismerünk kíváncsiságából, mint legutóbbi tévés produkciójában, az Összezárva Friderikusszal-ban.

hirdetés

Az alapötlethez egy kissé felemás külcsínt kapott a produkció: a háttérdíszletek és bútorok alapvetően az otthonosságot és az intimitást sugározzák (a műkandalló a kevés felesleges giccs egyike), azonban a hatalmas terek és a nagy távolságok az egészre egy elidegenítő hatást borítanak. Nézők hiányában talán kevésbé stúdiószerűre is be lehetett volna rendezni a sztárpárok jövőjét, ami jobban is illett volna a műsor hangulatához.

Nem kardinális kérdés, de nagyon furcsa és nehezen megszokható, hogy a műsorvezető az első adás párjának egyik tagjával tegeződik, a másikkal magázódik, miközben a közös megszólításnál ezt váltogatja. Valamelyest meglepő módon a műsor első harmadában (a jelenben, amikor a páros tagjai önmagukról és a kapcsolatukról beszélnek) Friderikusz Sándor még a vártnál is visszafogottabb: bár kíváncsisága és kérdései méltóak talkshow-s múltjához, a szinte minden szórakoztató produkciójában meglévő fanyar humorából itt alaposan visszavesz, mutatva, hogy könnyed viccelődéssel ezúttal nem annyira kívánja elterelni a lélektani mélyfúrást. Annál váratlanabb, hogy

az első igazán jó poén Rubint Rékától érkezik, aki egyébként az egész műsor alatt kifejezetten szórakoztató, alaposan levetkőzve a különböző (úgy a hagyományos, mint a közösségi) médiákban ráragadt szerepet.

Az borítékolható volt (a készítőknek nem is titkolt szándéka), hogy számtalan könnycseppet fogunk látni a szereplők egyre öregedő arcán, de a műsorvezető ügyes terelgetésének köszönhetően az első mécsestörésig mindössze a 13. percig kell várnunk - ekkor egyébként még bőven a "jelenben" tart a műsor. A házaspár - főként Friderikusz egyetlen előtérbe helyezkedése és hajthatatlan stílusa miatt - még az olyan kellemetlen témákat sem kerüli, mint Norbi félrelépése vagy komoly szívműtétje.

És ezen a ponton el is érkezünk a legkevésbé megkerülhető kérdéshez. Schobert Norbert időnként nem hazudtolja meg a közösségi médiából ismert önmagát. Mikor arról kell beszélnie, mi fogta meg elsőként Rékában, szemrebbenés nélkül a fenekét említi, majd akkurátusan végigmegy élete párjának testrészein, és csak a műsorvezető rákérdezésére ment egyet a "legjobb barát" státusz bedobásával. Ugyanakkor

e sorok írója számára most derült ki, hogy Norbinak jó a humora - azok a poénok, amiket a műsor különböző (elsősorban az elképzelt jövőt ábrázoló) pontjain eldurrant, kifejezetten frappánsak, és mindegyik jókorát üt az adott pillanatban.

Nehéz ugyanakkor nem emlékezni a fitneszguru év eleji felszínes ámokfutására, amiért most külön kár, mert az Életünk története alapján kelthetné egy barátságos és jópofa fickó benyomását is.

A műsor ezzel fel is adja a nagy leckét: kinek-kinek magának kell eldönteni, hogy a húsz évről húsz évre öregedő vicceskedő Norbi bácsi, vagy a nagyképű és otromba beszólásokkal operáló milliárdos fitneszsztár személyiségét akarja elraktározni magában.

Az első műsor maga tartogat érdekes fordulatot is: amikor a 20 évet öregedett sztárok - egy egész jól sikerült átvezető grafika után - meglátják egymást (majd csak ezután saját magukat), borítékolható módon elmorzsolódik néhány könnycsepp, de egyszersmind ezek a műsor legviccesebb pillanatai is.

A jelenet, amikor Schobert Norbert megtudja 70 éves önmagáról, hogy kopasz lett, kifejezetten vígjátékira sikerült.

Az fő attrakció, az átalakulás természetesen semmilyen kivetnivalót nem hagy maga után: a maszkmesterek munkája alapjáraton is tökéletes, de a teljes hatás kedvéért a készítők a szereplők genetikai adottságait, szüleik vonásait és még életmódjuk várható hatásait is figyelembe veszik az öregítésnél. Friderikusz Sándor pedig mesterien irányítja szereplőit a nevetések és a könnyek között. Nyilván nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a kor előrehaladtával az utóbbiakból lesz egyre több.

Nagy meglepetés lenne, ha bármelyik sztárpáros azt mondaná a műsorfolyam során az időugrásokkor, hogy ilyen jövőbeli fejjel inkább váljanak szét az útjaik, de így is kifejezetten szórakoztató látni egymás reakcióit - különösen olyan esetben, amikor megtudhatjuk, hogy

Schobert Norbiból hetven évesen a jellegzetes fogazat nélküli Hide the Pain Harold, Rubint Rékából pedig 62 esztendősen egy szexi rocknagyi lesz.

Az Életünk története nem ad többet, mint amit ígér: 55 megható és szórakoztató percet, azt viszont nagyjából egyenletes színvonalon. A szereplők nem meglepő módon az egész műsor alatt egyre szimpatikusabbak lesznek, és ehhez a tárgyalt első adásban csak hozzátesz a Shobert-Rubint házaspár fent említett felhőtlen humora. Mondhatnánk azt is, hogy jó Friderikusz Sándort újra a képernyőn látni (nem is hazudnánk), de őszintén szólva ebben a műsorban a showt nem ő, hanem a látvány és a szereplők egymás közti viszonya viszi el. Nagy megfejtéseket és óriási drámákat valószínűleg a következő részekben sem kell várni, de azért álljon itt egy bölcsesség a 90 éves önmagát megpillantó Norbitól:

„Ha a 90 évet megélem egészségben, felőlem rondább is lehetek!”


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk