/kult/kelemen-kabatban-ide-vagy-oda-demjen-ferenc-a-legmenobb/
hirdetés

KULT
A Rovatból
hirdetés

Kelemen Kabátban ide vagy oda, Demjén Ferenc a legmenőbb!

A szabadság vándorai Szabó Bence-féle előadása volt a legnagyobb hatással a Kismenők negyedik adásának közönségére, de nem ő volt az egyetlen, aki meglepetést okozott.

Link másolása

hirdetés

Szinte már vártuk, hogy a két éve felkapott Kelemen Kabátban-sláger, a Maradjatok gyerekek csendüljön fel a Kismenők valamelyik etapjaként, és nem is kellett csalódnunk: az április 30-án sugárzott adás ezzel a közös produkcióval indított. Az együttes nyitányt követően Ördög Nóra műsorvezető-csapatkapitány gyermekei mutathatták meg magukat.

A gyermek-tehetségkutató show negyedik adásában még élesebben lehetett megfigyelni a különböző korosztályok igényei közti különbséget, és ez elsősorban a pontszámokban mutatkozott meg. Rögtön a legelső elem, Szarvas Beni és Papp Csenge rockabilly-produkciója kiélezte a kérdést: kinek mennyire tetszik az elsőre talán egyszerűnek tűnő, valójában azonban igen összetett műfaj?

A zsűritagok közül Hajós András fogalmazta meg a legtökéletesebben azt, amit tényleg érzékelni lehetett a Mystery Gang dalára járt tánc közben: a "Megőrülök érted"-szövegű, felhőtlen muzsikához párosított csinos, letisztult, spiccekkel telerakott koreográfiát. A zsűri nem pontozta agyon őket, pedig dicséretekkel jócskán elhalmozták Csengét és Benit. Védelmükre legyen mondva, hogy a közönség közt is csak a nagyszülők adtak 25 pontot - úgy tűnik, a rockabilly elsősorban az ő korosztályukat ragadja magával. Sajnálatos ez, mert a két fiatal így kiesett a versenyből, pedig már most is kenterbe verik sok, náluk idősebb rockabilly-táncos tudását. Elnéztük volna még őket a későbbiekben is.

Videó: Szarvas Benjámin és Papp Csenge

Jenei Deborah Adele Hello című, rendkívül nehéz szerzeményének újragondolásával kivívta a zsűri és a közönség elismerését, ráadásul kisfilmjéből azt is megtudhattuk, hogy megrögzött uborkafogyasztó.

hirdetés

Ha már itt tartunk: a versenyzők felkészülését bemutató bejátszások sok szempontból érdekesek, mert még többet megmutatnak a sokunk által már elfeledett gyermeki gondolkodásmódról.

A velük forgató műsorvezetők is megteszik, ami tőlük telik, de tény, hogy helyenként érezni lehet rajtuk valamennyi enerváltságot, illetve pusztán "a show" kedvéért közbeszúrt mondatokat.

Debi tudását is Hajós fogalmazta meg a legpontosabban: van még mit tanulnia gitározás terén, de jó irányba halad. Az ő szájából elhangzott kritika jóval hihetőbb volt, mint más zsűritagok véget nem érő áradozásai, hiszen olyan produkciót láttunk, ami hatalmas tehetségre vall, de érthető módon még nem a csillagokat rengette meg az égben. Debi mindenesetre tovább jutott - várjuk, mivel rukkol elő legközelebb.deb

Harza Márk intelligenciája és érettsége valósággal megdöbbentő. Minden egyes megnyilatkozása bámulatos, éppen ezért a rendellenesen hosszú nevekről szóló japán mesét is teljes profizmussal adta elő. Itt azonban ismét kiütközött a már korábban tárgyalt igénybeli különbség. A közönség gyermekkorú tagjai ugyanis érezhetően nem a statikus, mesét vagy tanulságos történetet elmondó produkciókban tudnak elmélyülni, legalábbis nem akkor, amikor ez egy hiperhajlékony gumilány előadásával van összemérve. Az adás végén sajnos Márktól is búcsúznunk kellett, pedig tőle is szívesen hallottunk volna még valamilyen kacagtató, esetleg egy mélyrehatóbb, erőt adó történetet.harza

Horváth Gutai Bertus balerina-tánca volt az egyik produkció, amely teljességgel lehengerelt mindenkit - legalábbis, ha a zsűrit nézzük. A csöppnyi kis táncos tudása természetesen megkérdőjelezhetetlen, bájossága még inkább elragadó - de a közönség szavazatai azért megmutatták, hogy a zsűritagok némileg túloztak a magas pontszámokkal. Bertus jó, nagyon jó, de produkciójának nehézsége, a kihívás foka nem érte el más előadások szintjét (gondolunk itt például a rockabilly táncosokra, és elnézést, többé már tényleg nem hozzuk fel őket). Így Bertustól is ez volt az utolsó szereplés, amit ebben a show-ban láthattunk.bertus

Luppinger Attila - semmi túlzás nincs ebben - tényleg rocksztár. Már most. Ábel Anita melltartós poénja hibátlan volt (csak azért nem dobta be a ruhadarabot, mert tudja, hogy ez egy gyerekműsor), Hajós András rákontrázása pedig feltette az i-re a pontot (ő is Anita melltartóját dobta volna be, csak otthon hagyta).

Attila a saját játékába belefeledkezve volt, hogy félkézzel tépte a húrokat, és teljes joggal vihette haza a zsűri és a közönség egyaránt magas elismerését, azaz 191 pontot a maximális 200-ból.

Videó: Attila már most rocksztár

Attilára csak a már említett Bence vert rá 6 ponttal, tényleg nagy örömünkre, mert ez azt is bizonyítja, hogy a véget nem érő Punnany-és Halott Pénz-őrületben a magyar közönség még mindig nem felejtett el nagyra értékelni egy olyan dalt, mint A szabadság vándorai.

Videó: Bence, az est legnagyobb győztese

A hajlékonyság és az extrém pózok, amelyeket Cserép Timi, a gumilány tár a nézők szeme elé, úgy látszik, örök kedvenc. Kérdésessé tehető ugyanakkor, hogy a rendkívüli adottsággal megáldott kis hölgy mi újjal szolgál majd az elkövetkezendőkben. Vitatkoznánk Lajtai Kati véleményével, miszerint amit Timitől látunk, az hiába ismétlődő elemekből áll, megszokhatatlan. Bízunk benne ugyanakkor, hogy ha az elemek ismétlődnek is - mert hát, valljuk be, egy hajlékony testtel művelhető facsarások száma valóban véges - , a továbbjutott Timi produkcióinak stílusával, körbedíszítésével, esetleg egyfajta történet belevitelével felfrissíthető az előadás.timi

A közönség a Piroska és a farkas című mesét objektív szempontokból kitárgyaló csöppséget, Qian Zitát juttatta tovább, akinek cukisága annyira magával ragadta a zsűrit, hogy Ábel Anita az asztal mögül kirohanva magához ölelte a kislányt. Nem lehet eldönteni, hogy az egész biztosan őszinte csodálat mellett maga a gesztus mennyire volt előre kitervelt, de tudjuk jól, hogy egy tehetségkutató TV-show-ban kell, hogy legyenek meghatározott pontok, amelyeken néhol kevesebb hitelességet érzünk. És itt csatolnánk vissza Hajós Andrásnak egy újabb mondatára, amelyet az este legnagyobb győzteséhez, Bencéhez címzett: a gyerekeknél

nem az számít, hogy ki mennyit tud, hanem, hogy ki mennyire hiteles.

Ez a bölcs gondolat ugyanakkor inkább a műsor felnőtt résztvevőire vonatkoztatható. Hiszen a gyermek, az gyermek. A gyermek, ha játszik, ha táncol, ha énekel, ha verset mond - azt őszintén teszi.

Ha tetszettek a Kismenők produkciói, nyomj egy megosztást!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk