hirdetés

KULT

Kedvenc pillanataink Will Ferrelltől – évtizedek óta röhögjük könnyesre magunkat tőle

Azt például tudtad róla, hogy zseniálisan utánozza Busht és durván jó drámai színész?
Szajki-Vörös Adél, fotó: YouTube - szmo.hu
2020. július 03.

hirdetés

Összeállításunk kicsit szokatlan lesz, jelzett színésznek ugyanis nem csupán a legjobb filmjeit, hanem a legviccesebb pillanatait gyűjtöttük össze. Aki nem ismeri Ferrellt és most fog beleszeretni, azok kedvéért eláruljuk, hogy egyszerre összetett és egyszerű a humora. Ha vevő vagy a kretén humorra, egy idő után ha már meglátod híres faarcát, már attól röhöghetnéked támad. Ugyanakkor képes intellektuális, szatirikus, vagy a totális blőd humor "előállítására" is, amire csak nagyon kevés komikus képes.

Ferrell mint Bush

Ferrell tévés karrierjét a Saturday Night Live ívelte magasba 1995-től, amikor a show-műsor szereplőgárdáját hirtelen lecserélték. Ő az egyetlen, akit Emmyre jelöltek a Saturday Night Live színészei közül, méghozzá George W. Bush megformálásáért a 2000-es választások alatt. Érdemes megfigyelni, mennyire pontosan levette az exelnök minden gesztusát, mimikáját. Egyébként is híres arról, hogy remek utánzó, de ez az egyik legkiemelkedőbb alakítása. Minden utánzó komikusi alakítás egyik csúcsa ez a minden részletre kiterjedően kidolgozott utánzás.

Sztár a sztárcsapatban

Ferrell karrierje kezdetétől minden Saturday Night Live moziban szerepelt. 2002-ben hagyta ott a kultikus műsort, s ő volt az egyetlen színész a csapatból - pedig nem akármilyen gárdáról van szó, Bill Hadertől Kristen Wiigig -, akinek a búcsúzását hivatalosan megünnepelték a kollégái. Utána átnyergelt a nagyjátékfilmekre, és azóta nagyjából sikert sikerre halmoz. Ebben a szkeccsben is azt mutatja meg, mennyire merész, ha helyzet- és jellemkomikumról van szó. És ennek a szkeccsnek is - hiába Christopher Walken a sztárvendég, és még Jimmy Fallon is itt szerepelt - ő az abszolút középpontja:

hirdetés

Persze azért azt érdemes hozzátenni, hogy leggyakrabban nem intellektuális figurákat játszik, hanem infantilis, éretlen, sőt, akár tök buggyant formákat. Valakinek ezt is be kell vállalnia. Nélküle nem létezne jó néhány nevetőizmokat próbára tevő filmes pillanat. Színészként egyébként 128 (!) kreditje van. Itt lehet megnézni az SNL-es meghallgatását:

A karanténban sem unatkozott

Akárcsak Jimmy Fallon, aki a műsora nélkül sem bírta, amit otthonról közvetített, illetve régi kolléganőjük, Kristen Wiig, aki bevállalta, hogy részt vegyen a színészek saját otthonában webkamerával készített iszonyúan egyszerű és kretén szkeccsekben, melyben a latin szappanoperák irracionálisan váratlan fordulatait karikírozták. A második részre már Matthew McConaughey is csatlakozott hozzájuk, a harmadikra pedig Jake Gyllenhaal.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk