hirdetés

KULT

„El lehet menni dolgozni” – dalt írt a zenészek és vendéglátósok elleni rosszindulatú beszólásokról a Junkies

Az egyik versszak csupa olyan gonosz kommentből áll, amit egy elkeseredett vendéglátós posztja alatt találtak. Premier!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. február 05.

hirdetés

Lassan egy éve, hogy a koronavírus-járvány teljesen bedöntötte a zeneipart: nagy koncerteket azóta egyáltalán nem lehetett tartani, és a legfeljebb 500 fős bulikat is alig pár hónapra engedélyezték nyár elejétől október végéig.

Nem csoda, hogy egyre több zenész, illetve velük párhuzamosan vendéglátós kerül nehéz anyagi helyzetbe, ugyanakkor a társadalom egy részétől szolidaritás és együttérzés helyett inkább gúnyolódást kaptak. Ez a jelenség ihlette meg a Junkies zenekart, új daluk először itt hallható.

„El lehet menni dolgozni. Ezt gyakran megkapjuk a kollégáinkkal, úgyhogy nagyon adta magát, hogy erről írjunk dalt. A második versszak csupa gonosz kommentből áll, amit egy elkeseredett vendéglátós posztja alatt találtunk. A Junkies nem szokott aktuális társadalmi problémákkal foglalkozni, ami nem tudatos, csak nem annyira érdekel bennünket. Nyilván van pár olyan helyzet, amikor valami nálunk is kicsapja a biztosítékot, mint akár anno a Zöld Pardon körüli hercehurca. Szeretjük az új dalt, mert végeredményben pozitív, viccet csinál az egészből”

– meséli Szekeres András frontember.

A klipet Hangyássy Bence és Závodi Marci készítették, Szekeres elmondása szerint nagyon elégedettek vele, sőt élvezték is a forgatást, ami utoljára elég régen fordult elő velük.

Ami a jövőt illeti: rengeteg ötletük van (Mindenkit utálok címmel korábban is adtak már ki egy új dalt), folyamatosan zajlanak a demófelvételek, idén a terveik szerint mindenképpen új lemezzel jelentkeznek. És persze nagyon várják azt is, hogy végre újra lehessen koncertezni.

hirdetés

A zenekarral két éve, a 25. születésnapjuk apropóján interjúztunk, itt olvasható:hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk