hirdetés

KULT

J.K. Rowling elárulta, melyik londoni épületben született meg a Harry Potter

Fotót is mellékelt, Potter-rajongók új zarándokhelye lehet születőben.
Kép: Google Streetview - szmo.hu
2020. május 22.

hirdetés

Azt minden valamirevaló Potter-rajongó tudja, hogy a könyvsorozatot megálmodó J.K.Rowling egy vonaton - egészen pontosan a Manchesterből Londonba tartó vonaton találta ki Harry Potter történetét, és azt is, hogy londoni kávéházakban ülve írt. Az viszont eddig nem volt köztudott, hogy hol kezdte írni az egész történetet. Eddig több olyan hamis legenda is keringett, hogy a portugáliai Porto egyik könyvesboltjában írta, ám ezt maga az írónő cáfolta meg. Megint mások azt hitték, hogy az edingburgh-i Nicholson Caféban írta meg a regényt - erre az írónő azt mondta, hogy valóban rengeteget írt ott, a Harry Pottert viszont pont nem.

Most Twitteren öntött tiszta vizet a pohárba - írja a Metro: posztolt egy képet a dél-londoni Clapham Junction nevű városrész egyik épületéről, és az alábbi szöveget írta hozzá:

"Ez Harry Potter igazi szülőhelye, amennyiben a szülőhelyet úgy definiáljuk, hol kezdtem el írni a regényt. Akkoriban egy szobát béreltem itt egy sportbolt fölött. Roxfort alapköveinek letétele egy claphami lakásban történt."

A portói kávézó rajongóit sem akarta elkeseríteni ezzel a bejelentéssel, így nekik azt üzente, hogy ugyan ott nem írta regényeit, mégis az volt az egyik legszebb kávézó, ahol valaha járt.

hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk