/kult/ismerd-meg-magyaroszagot-fornival/
hirdetés

KULT
A Rovatból
hirdetés

Ismerd meg Magyaroszágot Fornival!

A Rókalandozó olyan online tudásalapú társasjáték, amelyben a lurkók megyéről-megyére ismerhetik meg hazánkat.

Link másolása

hirdetés

Szuper kalandok során ismerhetik meg a gyerekek Magyarországot. Megyéről-megyére haladva Forni rókával, Róka Katával és segítőikkel: Béka Rékával, Rigó Jancsival, Bodo Bácsival és Dongó Dórával, bővítik az eddigi tudásukat és új ismeretekre tesznek szert.

A cél az, hogy a gyerekeket kimozdítsák a megszokott unalmas feladatokból és valami igazán szórakoztató játékkal vegyék rá őket, hogy az iskolában megszerzett ismereteiket kamatoztassák.

rokalandozo

Nyeremények a játék során

hirdetés

Az első 15, legjobb eredményt elért egyéni játékos személyesen is részt vehet a játék záró rendezvényén, 2015. májusában. Az egyéni nyertesek tárgynyereményeket kapnak, összesen 1,5 millió forint értékben.

A legjobb eredményt elért első 3 osztály nyereménye 100-200-300 ezer forint támogatás osztálykirándulásra.

A játék folyamán további ajándékokat is kisorsolnak, és többször nyerhet az osztály Fornetti sütikből álló reggelit.

Forni Róka története

rokakata es forni

Forni és lelkes segítői sikeresen kiszabadították Róka Katát Gonosz Lustaság fogságából a 2014. májusában zárult első játék során. A nagy izgalmak után a kis rókák nyáron visszatértek az erdőbe, hogy újból barátaikkal lehessenek, és hosszú idő után újra találkozhassanak.

A sok érdekes kaland átélése alatt azonban kimaradtak az iskolából, így szükséges pótolniuk a tananyagot, hogy folytathassák a róka sulit. A 2014. decemberében újraindított játék során így a lehető legtöbb tudást szükséges összegyűjteniük, hogy újból beülhessenek az iskolapadba.

Elhatározzák, hogy a lehető legtöbb tudásra tesznek szert, hogy a felmérőre jól felkészülhessenek. Ugyanis egy felmérőt kell írniuk, hogy valóban felkészült, ügyes és okos kis rókák, mellyel bizonyítják, hogy folytatni tudják a sulit.

Forni nagyon sokat tanult minden téren miközben Róka Katát kereste, és gyönyörű helyeken is járt. Így az a nagyszerű ötlet jutott az eszébe, hogy a rókalányt körbevezeti Magyarországon, és így szippantják magukba a sok-sok tudnivalót. Róka Kata megörült a remek lehetőségnek, és így már kezdik is a barangolást Magyarország szebbnél szebb tájain, hogy a lehető legtöbbet tanulhassanak.

Útjukon a négy igaz barát, Dongó Dóra, Béka Réka, Rigó Jancsi és Bodo Bácsi is elkíséri őket, akikre szintén mindenben számíthatnak! A lelkes csapat azonban Rád is nagyon számít! Szeretnének tőled is sokat tanulni, és tudják, hogy majd az út végén, a nagy felmérőben is tudsz nekik segíteni.

Induljon hát az új kaland!

szereplok

rokalandozo_orszag terkep

rokalandozo_egy paly

Társadalmi szerepvállalás és szakmai elismerés

A Fornetti, a társadalmi szerepvállalás keretin belül hosszú távon szeretné, ha az általános iskolás korosztályt is érintő össztársadalmi kérdések középpontba kerülnének (például a gyerekek keveset mozognak, hiányos ismeretekkel rendelkeznek Magyarországgal kapcsolatban). A Rókalandozó online kalandjáték, játékos és közérthető formában közvetíti ezen ismereteket. Az általános iskola alsó tagozatosokat célozva feldolgozza a tananyagot, illetve új ismeretek megszerzésére ösztönöz interaktív feladatok megoldása által. A játékosok pozitív visszajelzései mellett a Rókalandozó több szakmai elismerést is kapott már.

logokkicsi

A Legjobb Gyermekbarát Tartalom verseny magyarországi fordulójában a Rókalandozó 3. helyezést ért el. A verseny arra szeretné ösztönözni a piacot, hogy készítsenek gyerekek számára olyan netes tartalmakat, amelyek a tanulásnak, a játéknak, a felfedezésnek és az alkotásnak adnak teret. Összességében a „Safer Internet Program”, mely keretében a verseny megvalósult, az Európai Unió által közvetített értékrenddel összhangban áll.

Az eFestival, a kiváló magyar digitális tartalmak versenyén a Gamification kategóriában 1. helyezést ért el a játék. A verseny célja arra ösztönözni az alkotókat, hogy minél színvonalasabb, minőségi digitális tartalmat állítsanak elő és szolgáltassanak a hazai és külföldi felhasználóknak.

szoba

feladatok

Kalandra fel!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk