/kult/ilyen-az-uj-grandiozus-magyar-horror-forgatasa/
hirdetés

KULT
A Rovatból
hirdetés

Ilyen az új, grandiózus magyar thriller forgatása

A leglátványosabb akciójelenetek forgatásán jártunk: autós üldözés, ütközések a Hurokban.

Link másolása

hirdetés

Vajon készülhet-e Magyarországon is ütős thriller, durva akciójelenetekkel? Madarász István rendező szerint igen. A Hurok című filmet már javában forgatják, mi vasárnap reggel, a leglátványosabb autós ütközések felvételekor jártunk a forgatás helyszínén.

_RPF2863

Jobbra a rendező Madarász István, balra Anger Zsolt középen Martinovics Dorina

Madarász 2006-ban Előbb-Utóbb című kisfilmjével aratta első nagy sikerét. Méghozzá nemcsak Magyarországon: az io9 és a Hollywood Grind is külön bejegyzésben áradozott róla.

hirdetés

"Világháborús-időutazós misztikus sci-fi thriller" - ezt mondta róla akkor a rendező. És az időutazás, vagy legalábbis az időugrás a mostani filmben is fontos szerepet kap.

VIDEÓ: Előbb-utóbb, nézzetek bele!

A Hurok sztorijáról talán az olyan „időutazós” kultuszfilmek juthatnak először eszünkbe, mint Vissza a jövőbe, vagy a 12 majom, de sokaknak beugorhat A lé meg a Lola vagy épp az Idétlen időkig is. A főszereplő ugyanis ebben a történetben is újra és újra végigéli ugyanazt a fél napot. A kezdet és a vég értelmét veszti, a főhős pedig újabb és újabb esélyt kap, hogy jó döntést hozzon egy nehéz helyzetben. Újra és újra megpróbálja megmenteni saját és barátnője életét, megpróbál leszámolni a gonosszal, és felelősséget vállalni a tetteiért.

A forgatókönyv alapötlete 8 éve fogalmazódott meg a rendező fejében, bár azóta sok változtatáson esett át a sztori. Olyannyira, hogy a forgatás hatodik napján megváltozott a történet eleje és vége.

A főszerepet Száraz Dénes kapta, akit a Jóban Rosszban Tamás atyájaként ismerhetett meg a közönség. Párját Martinovics Dorina alakítja, akit a legtöbben valószínűleg a Társasjátékban láttatok, de a Nemzeti Színház nézői is gyakran találkozhattak vele. A főgonosz szerepében feltűnik Anger Zsolt, valamint az Ádám apját alakító Hegedűs D. Géza is.

Mi a 28 napig tartó forgatás leglátványosabb jelentének lehettünk szemtanúi. Egy autós üldözést vettek fel, aminek a végén csak úgy repkedtek és törtek a kocsik.

A forgatás legizgalmasabb pillanatai:

_RPF2735

_RPF2765

_RPF2776

_RPF2837

_RPF2841

_RPF2847

_RPF2893

_RPF2899

_RPF2911

_RPF2939

_RPF2951

_RPF2968

_RPF2993

_RPF3001

_RPF3005

_RPF3007

_RPF3008

_RPF3028

_RPF3032

_RPF3037

_RPF3075

_RPF3087

_RPF3104

_RPF3132

_RPF2820

A főszereplő Száraz Dénes

_RPF3123

Anger Zsolt fotózza a rendezőt

A főgonosz (Anger Zsolt) illegális gyógyszerkészítményekkel látja el a fiatal párt. Ádám (Száraz Dénes) és Anna (Martinovics Dorina) szeretne kiszállni. Az a terv, hogy megszöknek az utolsó szállítmánnyal, hátrahagyva a megrendelőket, de az utazás reggelén kiderül, hogy a lány terhes, így Ádám nélküle utazik el.

Ez az első rossz döntése, de talán emiatt kezdődik el minden. Anna nemsokára gyanús körülmények között, Ádám szeme láttára lesz közlekedési baleset áldozata. A lány halála előtt megpróbálja figyelmeztetni a fiút, de az már hiába menekülne, megbízói gyorsan megtalálják és hamarosan ő is golyóval a szívében végzi.

Ez azonban még nem a film vége. Ez az eleje. Hamarosan újra látjuk Ádámot, aki éppen külföldre szökne, de a szeme láttára hal meg a barátnője egy gyanús közlekedési balesetben. A fiú tudja, hogy menekülnie kell - újra meg újra... :)

_RPF3109

A mindössze 450 millióból készülő filmet januárban vágják, és remélhetőleg a 2015-ös Magyar Filmhéten már láthatjátok is a mozikban. Addig is a 60 fős stábnak még bőven lesz dolga.

Mi pedig izgulhatunk: vajon amerikai mintára lesz happy end? Vagy a gonosz győzedelmeskedik? Jövő ősszel „lehullalepella”.

Ha szívesen megnéznéd majd a filmet, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk