hirdetés

KULT

Így emlékeznek zenésztársai az elhunyt Chuck Berryre

Többek között Rod Stewart, Bill Clinton, Mick Jagger és Arnold Schwarzenegger is megható sorokkal búcsúzott az ikonikus zenésztől.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. március 19.

hirdetés

Meghalt Chuck Berry, a rockzene egyik legnagyobb alakja, akitől generációk tanultak, és a legnagyobbak utánozták.

Zenészek, színészek, politikusok emlékeztek meg a 90 évesen elhunyt amerikai gitáros, énekesről.

Bruce Springsteen:

"Chuck Berry a rock valaha élt legnagyobb zenésze, gitárosa és szövegírója volt. Hatalmas a veszteség, egy óriást veszítettünk el örökre" - írta Twitter-üzenetében.

Mick Jagger:

hirdetés

"Meg szeretném neki köszönni a zenét, amellyel megajándékozott bennünket, és amely annyira megihletett minket. Felderítette kamaszéveinket, életet adott álmainknak, hogy zenészek legyünk és színpadon lépjünk fel. Szavai mindenekelőtt ragyogók voltak, és új fényben világították meg az amerikai álmot. Chuck, hihetetlen voltál, a zenéd örökre belénk vésődött" - írta a Twitter-en.

A Rolling Stones külön üzenetben is megemlékezett Chuck Berryről:

"A rock igazi úttörője volt, hihetetlen volt a befolyása. Nemcsak briliáns gitáros, ragyogó énekes volt, de kiváló a színpadon is, és mindenütt. Valódi mester volt szövegíróként is. Chuck Berry dalai örökkévalók."

A Rock and Roll Dicsőség Csarnoka a "rock and roll eredeteként" méltatta Chuck Berryt:

Brian Wilson, a Beach Boys együttes egyik alapító tagja, zeneszerző szerint Chuck Berry hatalmas inspirációt jelentett számára:

"Tehetséges gitáros, csodálatos színpadi előadóművész és szakképzett dalszerző volt, akinek zenéje és dalszövegei megragadták az 1950-es évek tinédzserei életének lényegét. Hiányozni fog mindenkinek, aki szerette a rock and rollt."

Rod Stewart:

"Minden Chuck Berryvel kezdődött. Megihletett bennünket. Az első albuma, amelyet megvettem, a Live at the Tivoli volt, és utána többé már nem voltam ugyanaz."

Lenny Kravitz:

"Chuck Berry nélkül egyikünk sem lenne ott, ahol van. Folytasd a rockot, testvérem!"

Ronnie Wood:

"Chuck Berry halálával egy korszak ért véget. Egyike volt a legjobbaknak, ő volt az inspirációm, egy igazi személyiség".

Keith Richards:

"Az egyik nagy fényem kihunyt".

Arnold Schwarzenegger:

"Amikor tízéves voltam, minden éjjel arról álmodtam, hogy Amerikába megyek, az álmok filmzenéje Chuck Berry volt. Ő adta a rockot a világnak."

Bill Clinton, az Egyesült Államok volt elnöke:

"Élete kincs és győzelem volt, soha nem fogjuk őt elfeledni".

Joe Edwards, a St. Louis-i Bluberry Hall zeneklub tulajdonosa, ahol Chuck Berry rendszeresen játszott a halála előtti években, úgy vélte:

"Chuck Berry sztárt csinált a gitárból. Kiemelte a ritmus háttérhangszer szerepből és intuitív módon megkoreografálta a rock and roll első nagy mozdulatait".

Scott Kelly, űrhajós:

"A zenéd megrázta a Földet. Azután csillagközivé vált a NASA Voyagerének fedélzetén".

Forrás: Blikk


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk