/kult/hugh-grant-majdnem-lemaradt-alomszereperol/
hirdetés

KULT
A Rovatból
hirdetés

"Unalmas, túlságosan jóképű és kissé piperkőc" – nem javasolta Hugh Grantet a forgatókönyvíró a Négy esküvő, egy temetés főszerepére

Előfordult nemegyszer a mozitörténetben, hogy egy hajszálon múlt egy később legendássá vált főszerep.
hirdetés

Hugh Grant-nek valósággal védjegyévé vált a Négy esküvő, egy temetés romantikus fiatalembere, Charles, és évekig meg is határozta, már-már a beskatulyázásig, a szerepkörét. Közel negyedszázaddal később azonban a film forgatókönyvírója, Richard Curtis bevallotta, hogy e szerepet Alan Rickmannek szánta, mert nem bízott Grantban – írta a Daily Mail.

Curtis a cheltenhami irodalmi fesztiválon mesélte el a történetet. „Hetven embert hallgattunk meg. Végül Hugh és Alan Rickman maradtak a kosárban, és én Alant javasoltam, de leszavaztak. Úgy gondoltam, hogy Hugh egy kicsit unalmas, túlságosan jóképű és kissé piperkőc benyomását kelti. Végül is mindebben igazam volt, de mégis nagyon jó lett” – mondt az író.

Richard Curtis megadta magát

Rickman, aki 2016-ban hunyt el 69 éves korában, akkor már nemzetközi hírű színész volt, de a legtöbbször gonosz szerepet játszott, mint például a Drágán add az életedben, vagy a Robin Hood, a tolvajok fejedelmében, ahol ő alakította a nottinghami seriffet. Később ugyancsak sötét figurát személyesített meg a Harry Potter-filmekben.

A hallgatóság azt is megtudhatta az írótól, aki olyan további sikerfilmeket is magáénak mondhat, mint a Sztárom a párom, vagy a Bridget Jones naplója, hogy Charles történetét eredetileg önálló filmnek képzelte el, miként az Igazából szerelem két szálát is. Ez utóbbiban egyébként mind Grant, mind Rickman fontos szerepet kapott. Richard Curtis azonban utólag elismeri, hogy valószínűleg ezek önmaguknak nem álltak volna meg, és megbuktak volna. Így aztán boldog, hogy sikerült mindegyik szálból összetömöríteni a legjobb részeket. Néhány évvel ezelőtt már egy interjúban elárulta, hogy a Négy esküvő, egy temetés forgatókönyvét összesen 19-szer dolgozta át...


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk