/kult/hogyan-lehet-eljutni-a-viii-keruletbol-a-upc-kozep-europai-elnoki-szekebe/
hirdetés

KULT
A Rovatból
hirdetés

Hogyan lehet eljutni a VIII. kerületből a UPC közép-európai elnöki székébe?

Ez csak egyetlen részlet a fél világot bejárt üzletember, Kovács Nimród páratlanul izgalmas életéből. A teljes történet most könyv formájában is megjelent.

Link másolása

hirdetés

Kovács Nimród nyugdíjba vonult nemzetközi üzletember. Budapesten született, de 20-as éveiben az Egyesült Államokba emigrált. Tanulmányai idején pincérkedésből élt, majd a Thunderbird School of Global Management-en MBA diplomát szerzett.

Ezzel kezdődött 35 évig tartó üzleti karrierje, melynek során a reklám-, a kábeltelevízió-, és a telekommunikáció világában tevékenykedett. A világ szinte minden táján dolgozott, de most már ideje nagy részét Budapesten tölti. Jelenleg befektetőként, természetbarát borosgazdaként él.14692166_1278231832229637_1445888968539677055_oKovács Nimród

Hosszú, kalandos és tanulságos volt az út, amely

1971-ben a budapesti nyolcadik kerületből az olasz menekülttáboron át az Egyesült Államokba, majd vissza Budapestre és Egerbe vezette.

Különleges életpálya az övé, amely a legismertebb New York-i reklámügynökségektől, a kábeltelevíziós világtól, a Discovery Channel megalapításától, az HBO magyarországi sugárzásától a UPC közép-európai elnöki székébe és onnan a saját borászatáig vezette.

hirdetés
14717303_1278232132229607_1960802136799593014_nA képen: László Ágnes, a könyv írója és Kovács Nimród

Az eltelt 45 év alatt nagy utat járt be magán- és üzletemberként, térben, gondolkodásmódban, életszemléletben. Sikeres lett, megdolgozott érte.

Szerinte nincs kudarc, csak lecke, és a szerencse megjutalmazza azt, aki készen áll megdolgozni érte:

"Büszke vagyok arra, hogy a körülöttem, a velem együtt dolgozó emberek nagyon sok pénzt csináltak. A beosztottjaim a legtöbbször komoly profittal szálltak ki a buliból.

"
Hiszek abban, hogy élni és élni hagyni, ez a csapatmunka sikere. Olyan emberekkel kell összeállni, akik kompetensek, korrektek, tehetségesek és profin dolgoznak, és akkor az eredményből lesz mit szétosztani.

Vallom, mert megtapasztaltam, hogy ha jelentős értéket adsz a világnak, abból Neked is busásan jut. Hatvanhét éves leszek, és még mindig keresem a választ arra, hogy miről szól az élet."

Kovács Nimród

Nemzetközi üzletemberként vált ismertté, 2009 óta a saját borászatát vezeti. Hat, különböző gimnáziumban tanult, mire sikerült jeles eredménnyel leérettségiznie és pincérként kezdte pályafutását Budapesten. 1971-ben az olasz menekülttáboron át az Egyesült Államokba került, ahol üzleti tudományokból diplomázott a Coloradói Egyetemen, és New Yorkban a legismertebb amerikai reklámügynökségek vezető munkatársaként ismerte meg az üzleti világ törvényeit, amelyeket későbbi pályafutása alatt kiválóan kamatoztatott.

Társtulajdonosa lett azoknak a cégeknek, amelyek részt vettek a Discovery Channel fejlesztésében, bevezették Magyarországon az HBO-t és a Chello Média csatornáit. Aktívan vett részt a UPC létrehozásában, amely a vezetése alatt a legnagyobb közép- és kelet-európai kábelszolgáltatóvá vált.

2000-ben létrehozta a Monarchia Borkereskedést, majd a Monarchia Borászatot. 2009-ben vonult vissza az üzleti élettől, azóta az egri, Kovács Nimród borászatot vezeti. Megtanulta, hogy csak minőségben és márkákban szabad gondolkodni, és azt is, hogy mindenki egy márka az életben.14708008_1278233348896152_9124094000921990896_o

A csapat, a közvetlen környezet, a család mindig nagyon fontos volt az életében. Ő is megvívta a maga csatáit. A borok, a gasztronómia szerelmese és lelkes műgyűjtő. Gyűjteménye alapvetően 19. századi magyar festményekből és 20. századi nemzetközi és magyar műtárgyakból áll.

A nagyvállalatok világától visszavonult, de továbbra is aktív befektető, számos társaság tagja. 2005-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével tüntették ki. 2016-ban az év Gasztro-borászának választották a Best of Budapest & Hungary szavazásán. Egyre büszkébb a borászatára és szeretné, ha egyszer majd úgy emlegetnék, hogy: Eger büszkesége.

Lebilincselő történet az övé a sikerhez vezető útról, amelyből kiderül, hogy Kovács Nimród mit gondol a sikerről, a szeretetről, a barátságról, az apa-gyermek kapcsolatról, az üzleti világról, a kihívásokról, a kudarcokról, a pénzről, a bölcsességről, a háláról, a boldogságról, a borok világáról – az életről.

A könyvet, amelyet László Ágnes írt, a Kossuth Kiadónál vásárolhatjátok meg, ezen a linken.

Fotók: Grnák László és Gergely Bea

Ha Te is szereted a könyveket, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk