hirdetés

KULT

Premier: forraltboros bekuckózáshoz tökéletes a HERSELF akusztikus minikoncertje

A felvétel Mezőkövesden készült közönség nélkül, de most bárki megnézheti.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. december 23.

hirdetés

A HERSELF zenekar gyakorlatilag a Szeretlekmagyarorszag.hu-n mutatkozott be a nagyközönségnek a Gellért Hill Live Sessionnel, ahol csodás gellérthegyi panorámával a háttérben zenéltek.

Később Mountains című klipjük is itt debütált, amit a tavaszi lezárások előtti napon kezdtek el forgatni, és a korlátozások feloldásakor adták ki. A klipben magyar tájak mellett Japán, Spanyolország, Izland és Kína gyönyörű tájai láthatóak – a teljesség igénye nélkül.

A klip megjelenése óta is zajlik az élet körülöttük: augusztusban megnyerték a Petőfi Rádió „Saját Zenéd” tehetségkutató versenyét, új dalokat is írtak, a lazítások idején néhány koncertet is megtarthattak.

Ősszel megjelent a Lucky You című daluk klipje Szőke Abigél és Krasznai Vilmos főszereplésével, ráadásul a klip sikerét az is mutatja, hogy a dalt már több rádió is a műsorára tűzte, a KERET blogon pedig bekerült a legjobb novemberi magyar megjelenések közé.

hirdetés

Az „Ez is Terézváros!” pályázat keretein belül támogatást nyertek több száz jelentkező közül egy új klip elkészítéséhez, olyan zenekarok társaságában, mint a Péterfy Bori és a Love Band, a Platon Karataev, vagy a Ricsárdgír.

Nemrég egy teljes, egyórás koncertet vettek fel az A38 Hajó színpadán, amit nem sokára a közönség is láthat majd a televízióban és online is.

Végül, de nem utolsósorban az NKA támogatásával Mezőkövesden a Boomerángban is rögzítettek egy 4 dalos akusztikus hangszerelésű minikoncertet.

Ezt lehet megnézni az alábbiakban, alatta pedig a zenekar tagjai mesélnek is róla, illetve általánosságban az évükről.

Bakos Zita billentyűs a felvétel születéséről:

„Ilyen-olyan formációkkal már évek óta visszatérő vendégek vagyunk a mezőkövesdi Boomerang klubban. Nagyon szeretjük a helyet és a helyieket is, így nagyon örültünk, hogy itt vehettünk fel egy 4 dalos akusztikus hangszerelésű minikoncertet még az ősz folyamán.

A megjelenést direkt időzítettük az év végi meghittebb, bekuckózós, forraltbort kortyolgatós időszakra, mert ezek az áthangszerelt verziók sokkal személyesebbé teszik a dalokban megtalálható üzeneteket és jól kidomborítják az érzelmességüket.

Mindenkire hatással van ez az időszak, az ünnepekre kicsit megnyugszunk és a fülünknél sokkal inkább a szívünkkel hallgatjuk dalokat is.”

Bakos Attila énekes, basszusgitáros az évről és a zenekarról:

„Minden zenekarnak megpróbáltatásokkal, hullámhegyekkel és völgyekkel teli volt ez a 2020-as év. A tavaszi leállás sokként ért mindenkit és a nyári részleges nyitás közben is érezhető volt, hogy ez így nem fog tudni sokáig működni - szorongató érzés. Viszont az meg felemelő, hogy a kilátástalanság ellenére napról napra tízezrek dolgoznak azért, hogy életben tartsák ezt a kulturális teret.

Zenekaron belül is előfordul, hogy borongóssá válik a hangulat, de szerencsére rengeteg jó dolog történt velünk idén. Nem könnyű folyton újratervezni és alkalmazkodni a körülményekhez, de ha jönnek a lehetőségek és támogató a közeg, akkor az egész egy izgalmas kalanddá válik. A mondanivalónk nem veszik el, csak a környezet változik körülötte, ami lehet, hogy egyáltalán nem is baj. Egy ilyen év végén akarva-akaratlanul is számot vet az ember és akárhogyan is nézzük, a világon a legjobb dolog a barátaiddal zenekart csinálni.”

A Boomerang klubban ugyanazon a napon a Müller Péter Sziámi AndFriends is eljátszott néhány dalt, az erről készült felvételt itt lehet megnézni:

A HERSELF Facebook-oldala ITT, rajongói csoportjuk pedig ITT érhető el.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk