/kult/hangacsi-marton-szeder-kapd-el-premier/
hirdetés

KULT
A Rovatból
hirdetés

A képmutató párkapcsolatokról szól Hangácsi Márton és Szeder közös dala

A Kapd el című számot nálunk hallgathatod meg először.
hirdetés

Szeder-Szabó Krisztina és Hangácsi Márton külön-külön is a magyar könnyűzenei élet jelentős figurái. Kriszti az utóbbi években főként zenekarával ér el egyre nagyobb sikereket, Marci pedig a kezdeti szárnypróbálgatások után szólókarrierjét kezdte el felépíteni, de az élőben alkalmazott looper pedállal szintén olyan hatást kelt, mintha egy egész zenekar lenne a színpadon.

Bár hosszú ideje ismerik egymást és többször is koncerteztek együtt, közös dalt egészen eddig nem írtak. Most azonban fordult a kocka, ennek eredménye a Kapd el című szám, amit az alábbiakban lehet először meghallgatni.

Marci szavaival:

"Jó ideje tervben volt egy közös dal, aminek az első vázlatai tavaly már el is készültek. Az alapötlet tőlem jött, amit aztán ketten dolgoztunk ki. Sokszor szóba kerültek az őszintétlen emberi kapcsolatok és az ezzel kapcsolatos rossz emlékeink, így egyértelmű volt a dal témája.

Miután megvan egy dal demója, utána szeretem pihentetni. Így van ideje megérni az ötleteknek, nyilvánvalóbbá válik a hangszerelés. Ez történt ezzel a dallal is: tavaly őszre már összeállt a szövege, a harmónia váza, struktúrája, a hangszerelés viszont csak májusban lett végleges.

hirdetés

A cím eredetileg csak munkacím volt, de majd’ egy évig így emlegettük, beszéltünk róla, képtelenségnek tűnt más címet adni neki. :) Zeneileg szeretem keverni a modern stílusokat a korábbi könnyűzenei műfajokkal, így ezt a dalt sem tudnám stílusában behatárolni."

Szeder szavaival:

"Marcival már évek óta ismertünk ugyan egymást utcazene fesztiválokról, de igazán jóban akkor lettünk, amikor kiderült, hogy mindkettőnknek van nyuszija. :) Így nagyon adta magát, hogy csináljunk egy közös dalt.

Sokszor váltottuk meg a világot beszélgetések alkalmával, aminek része volt az is, hogy milyen kevés jó párkapcsolatot látunk magunk körül. Ezt aztán Marci megfogalmazta dalban, én meg hozzáadtam a saját szövegrészeimet a gondolatfonálhoz. Izgi volt kipróbálnom magam egy új stílusban, amit Marci hangszerelése adott."

Marci legközelebb július 11-én koncertezik Budapesten, az Analog teraszon, bővebb infókat hivatalos Facebook-oldalán találsz. Szeder következő budapesti koncertje július 29-én lesz a Pintér Galéria és Aukciósházban, tárlatvezetéssel egybekötve. Részletek hamarosan a Facebookon.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk