hirdetés

KULT

Hajléktalanságtól a Broadway színpadáig: egy beatboxoló története

Annyira meggyőző egy Broadway-darabban a főszereplő, hogy egy újságíró utánajárt a történetének. Különleges életút rajzolódott ki.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. március 03.

hirdetés

Chesney Snow egy Broadway-darabban alakít egy olyan művészt, aki a metróaluljáróban "lép fel".

És amellett, hogy folyton lenyűgözi az arra járókat előadásmódjával, megfoghatatlan bölcsesség is árad belőle, amit a metróaluljáróban (és azon kívül) szerzett tapasztalataiból nyert - számolt be a nem mindennapi sikertörténetről az Elite Daily.

A cikk szerzője szerint Chesney játékán érezni lehet, hogy van benne valami erő, ami azt sugallja, hogy ténylegesen megélt élethelyzetekből dolgozik. Az újságírót érdekelni kezdte a férfi háttere, és másnap fel is kérte egy interjúra.

Mikor elérte, tényleg kiderült számára, hogy megérzése helyes volt: Chesney története tragikus - és mégis felemelő.

Egy kis ízelítő a művészetéből

hirdetés

Chesney elmondta, hogy gyerekkorában rengetegszer kellett költöznie. Kiszámíthatatlan családi körülményei miatt sokszor mentek egyik államból a másikba. Így kényszerűségből bejárta fél Amerikát - mindezt még a huszadik születésnapja előtt.

Ez idő alatt több fájdalmat és csalódást kellett megélnie, mint sokaknak egy egész élet során. Ennek ellenére mégis igyekezett folyamatosan fejleszteni magát, és unokatestvérével olyan sokat beatboxoltak, és írtak rapszövegeket, hogy a végén szinte már profinak számított.16143555_1372217149465425_6609374313658073804_o

Amikor először megérkezett New Yorkba, már rengeteg történet volt a háta mögött, amikről órákat tud mesélni. Volt, hogy egyik hajléktalanszállóról a másikra költözött, majd vissza az utcára. Így különös érzékenysége és figyelme alakult ki a körülötte lévők küzdelmeivel kapcsolatban, és éppen ezek miatt különleges képessége ahhoz, hogy a nehéz dolgokról beszéljen és megoldásokat találjon rájuk.

A 15 év alatt, amit New Yorkban töltött, fellendítette a beatbox-közösséget. Sőt egy idő után kreatív művészetet kezdett tanítani. Majd egyszer csak adódott egy lehetőség: szerepet kapott egy előadásban, amelynek a címe "Átszállás".

Chesney most heti hatszor játszik a Broadway-n, és írt egy saját darabot is, "Íratlan törvény" címmel.

A darab a családja történetét mutatja be 100 évre visszamenőleg, méghozzá beatboxolva, és egy kis kortárs tánccal megbolondítva.

Ez egy torokszorító, megkönnyeztető, mégis mosolyra fakasztó személyes történet 60 percben. Hogy ezek után még hova vezet Chesney sorsa, azt nem lehet tudni, de az biztos, hogy érdemes követni az útját.

Forrás: Elite Daily


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk