hirdetés

KULT

Fél Hollywood belé szerelmes - ki a fene ez a Timothée Chalamet?

A kannibalizmussal vádolt Armie Hammer oldalán futott be a 25 éves amerikai színész, akit sokan az új DiCaprióként emlegetnek. Hatalmas egyéniség, vicces sztorikkal.
Szajki-Vörös Adél, fotó: HBO GO - szmo.hu
2021. február 05.

hirdetés

Timothée Chalamet nem szokványos nevével úgy fest - ejtsd: sálamé - , jelenleg épp felkapaszkodik a legnagyobb sztárok közé, legalábbis erőteljesen halad ezen az úton. Talán már csak egy hajszál választja el ettől. A rajongótábora már így is hatalmas, világszerte főleg a nők ezrei odavannak a vékonyka, érzékeny kisugárzású huszonéves színészért. Nemrég például a Kisasszonyokban rajonghattunk érte.

Chalamet-t szokták emlegetni mint az új DiCapriót, és valóban van köztük hasonlóság a tekintetben, hogy mindketten nagyon fiatalon hívták fel magukra a figyelmet szuggesztív, őszinte, nyers játékukkal. Olyan színészi jelenléttel, amit a nézők és a kritikusok várnak egy igazi filmszínésztől.

Mindketten rengeteg női rajongót gyűjtöttek viszonylag korán, mindketten függetlenfilmekkel indultak, aztán onnan eveztek át a blockbusterek világába. Ami DiCapriónak volt a Titanic az lehet most Chalamet-nek az új Dűne-feldolgozás, melyet már megjelenése előtt hatalmas várakozás előz meg.

Függetlenfilmes indulás

Habár gyerekszínészként már feltűnt a Homeland című nagy sikerű sorozatban és még a Csillagok közöttben is játszott, a figyelmet mégis igazi függetlenfilmekkel hívta fel magára, ugyanis szinte egyszerre jött ki a Lady Bird és a Szólíts a neveden. Mindkét film a 2018-as Oscar-verseny főszereplőinek számított, és így nem lehetett nem felfigyelni Chalametre, főleg, hogy utóbbiért legjobb főszereplő-díjra jelölték az akkor 23 éves fiút.

Szólíts a neveden és a véget nem érő csók

A színész hiteles, teljesen átélt játékáról híres, melynek a minden szintű bevállalósság is fontos része, erről az egyik legérdekesebb anekdota pont a Szólíts a neveden című filmjének forgatásához kapcsolódik. Aki nem ismerné a sztorit: középpontjában egy önmagára találó fiú (Chalamet) áll, a film pedig gyönyörű óda az első nagy kamaszkori szerelemről. Chalamet hihetetlen jelenléttel és hitelességgel játssza el a szerepet. A forgatás előtt egyetlen próbájuk volt partnerével, Armie Hammerrel és a rendezővel. A rendező kivitte őket egy kertbe, ahol annyit kért, hogy a fűben hemperegve csókolózzanak.

A két színész először csak nézett, de aztán belevágtak a próbába. Mindent beleadva hemperegtek és csókolóztak a fűben, mire azt vették észre, hogy a rendező már ott sincs. Chalamet az a típus, aki egy jó szerepért, egy jó alakításért belemegy annak minden lelki bugyrába. Érdekesség még, hogy senki sem kérte rá, mégis, az olaszországi forgatásra úgy érkezett, hogy megtanult olaszul és a zongoradarabokat is kívülről tudta már, melyeket a moziban játszania kellett.

hirdetés
Imádják a színésznők

Ez a videó remekül példázza a körülötte kialakuló hisztériát, hiszen a kortárs színésznők is megőrülnek érte. A videóban válogatást kapunk színésznőkről, akik kattannak a fiúra és nem is titkolják, többek között Jennifer Lawrence is vágyakozva és beindulva beszél róla, hogy mennyire tehetséges, mennyire izgató jelenség a számára és hogy ha harminc lenne, ráugrana. Rajta kívül Ariana Grande, Elisabeth Olsen, Florence Pugh, Saorise Ronan, Zendaya csorgatják a nyálukat a nevét meghallva. 

Művészcsaládban nőtt fel

A művészetbe Chalamet szinte belenőtt, hiszen anyja táncosnő volt, apja pedig újság-szerkesztő. A filmes területen több családtag is az iparág szereplője volt, például nagypapája, Harold Flender író-forgatókönyvíróként kereste a kenyerét, s az ő regényéből készült a Párizs blues című film, a nagybátyja, Rodman Flender pedig a filmes világ sűrűjében él. Ő színészként kezdett ő is a kilencvenes években, ma pedig sorozatrendező, pl. A hivatal több részét is rendezte, 2019-ben pedig egy horrorfilmjét mutatták be. Chalamet négy évvel idősebb nővére, Pauline Chalamet szintén a színészet útját választotta, így a kis Timothée-nek ebben is volt családon belül elődje, hiszen nővére is foglalkoztatott színész gyerekkora óta. Legutóbb a Staten Island Királya című filmben láthattuk.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk