hirdetés

KULT

Ez volt a legdrágább alkotás 2016-ban a magyar képzőművészetben

Új rekord született: Moholy-Nagy képe lett a legdrágábban értékesített magyar képzőművészeti alkotás.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. január 06.

hirdetés

Több magyar alkotó műve kelt el rekord áron 2016-ban. A legtöbb pénzt, 6 millió dollárt egy aukción Moholy-Nagy László 1923-ban készült Telefonkép című alkotása kapta a Sotheby's New York-i árverésén tavaly novemberben. Az 1923-ban készült geometrikus festményét egy zománcgyárban készített a magyar fotográfus, konstruktivista festő, ipari formatervező. Ezzel az árral ez lett a legdrágábban eladott magyar műalkotás.moholy

Szintén ezen az árverésen kelt el Moholy-Nagy egy másik alkotása is. A Szivárványszínű térmodulátort 800 ezer dollárt vásárolták meg.

Egy másik rekord Párizsban született decemberben. A Sotheby's ottani árverésén Hantai Simon: Mariale című sorozatának egyik darabját 4,4 millió euróért értékesítették.

A mai művészek közül a Franciaországban alkotó Reigl Judit Kitörés című sorozatának egyik darabja kelt el rekord összegért. A Sotheby's júniusi párizsi aukcióján 411 ezer eurót adtak érte.

Szintén életműrekorddal kelt el Szűcs Attila Érintés című olajképe, 16 ezer fontot fizettek érte. El Kazovszkij Vénusz kertje IV. című munkáját 13 750 fontért adtak el. Havadtőy Sámuel és Nádler István egy-egy képe pedig 10 ezer font feletti áron kelt el.

hirdetés

Forrás: Origo Címlapfotó forrása: Facebook

Ha érdekes volt, oszd meg másokkal is!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk