/kult/ez-lesz-az-uj-szfe-alapja-a-7-keruletben-nyitnak-kulturalis-kozpontot-az-egyetem-oktatoi/
hirdetés

KULT
A Rovatból
hirdetés

Ez lesz az új SZFE alapja? – A 7. kerületben nyitnak kulturális központot az egyetem oktatói

Szeretnék folytatni az SZFE 155 éves hagyományait, és továbbvinni az intézmény szellemiségét.
hirdetés

A frissen alakult Freeszfe Egyesület a hetedik kerületi Damjanich utca 4. szám alá költözik be, ahol terveik szerint kulturális központot és alkotóműhelyt hoznak létre – adta hírül Facebook-oldalán közleményben az egyesület.

A felújított iskolaépületben a nyitott közösségi tér kialakítását az egyesület tagjai már a következő hetekben megkezdik, hogy a felmondó és elbocsátott oktatók hamarosan zavartalanul folytathassák az SZFE 155 éves hagyományainak és szellemiségének jegyében zajló szabad alkotómunkát hallgatóikkal.

Nyilatkozatuk szerint

„az elmúlt hónapokban, az intézmény felülről való átalakítása által kiváltott elégedetlenség következtében, a támogatók is érzékelték ennek a tevékenységnek a jelentőségét – empátiával és számottevő összegekkel segítették az Alapítvány működését. Ez is lehetővé tette, hogy az egyetem polgárai hosszabb távban gondolkodjanak – azaz megalapítsák a Freeszfe Egyesületet, mely az intézményi működést koordinálja. A korábban meghirdetett és gyakorolt tanköztársaság eszméje nyugalmasabb időben is irányadó az új szervezeti struktúra felépítésében”
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk