hirdetés

KULT

Ennyit nyerhetsz, ha a Saul fia Oscar-díjára fogadsz

A legnagyobb fogadóirodák oddsai meglehetősen jól jelzik előre az esélyeket.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. január 17.

hirdetés

A legnagyobb nemzetközi fogadóirodák szerint nagy valószínűséggel a Saul fia nyeri az Oscar-díjat a legjobb idegen nyelvű film kategóriában - írja a vg.hu. A sportbet.com.au mindössze 1,14-gyes szorzóval fizet, míg a legesélytelenebb film, a dán War győzelméért csak 13-as szorzóval. A bet365 ugyanennyit ad a magyar filmnek, míg a francia Mustang győzelméért hatszoros, a dán film diadaláért pedig huszonegyszeres pénzt fizetnek. A Bwin.com a magyar filmre 1,15-szörös pénzt fizet, míg a második legesélyesebb Mustangra már hatszoros, a War díjazására pedig már a feltett összeg huszonhatszorosát adják. Az Unibet és az Oddsshark.com is hasonlóan vélekedik, szerintük is a legnagyobb eséllyel Nemes Jeles László kapja az Oscar-szobrot.

Nemes Jeles László

Nemes Jeles László; Erdély Mátyás; Sipos Gábor; Rajna Gábor; Melis László; Taponier, Matthieu; Vági Zoltán; Zabezsinszkij Éva; Rajk László; Zányi Tamás; Böszörményi Gábor; Havas Ágnes

Nemrég jelölte Oscar-díjra a Saul fia című magyar drámát, Nemes Jeles László nagyjátékfilmjét a legjobb idegen nyelvű alkotások között az amerikai filmakadémia, amely csütörtökön Los Angelesben jelentette be a legrangosabb hollywoodi elismerés végső esélyeseit.

hirdetés

Magyar film eddig egy alkalommal, 1982-ben kapott Oscar-díjat ebben a kategóriában, Szabó István Mephisto című drámája a mai napig az egyetlen Oscar-díjas magyar játékfilm. Legutóbb 1989-ben jelöltek magyar filmet Oscar-díjra, Szabó István Hanussen című alkotását, ugyancsak a legjobb idegen nyelvű filmek között.

Díjak eddig

A Saul fia több mint egy tucat díjat nyert már, köztük a cannes-i filmfesztiválon a zsűri Nagydíját, a napokban pedig Golden Globe-díjat kapott a legjobb idegen nyelvű alkotások között. A filmet az elmúlt időszakban számos tekintélyes amerikai filmes szervezet díjazta. A nagy presztízsű National Board of Review of Motion Pictures (NBR), a Los Angeles-i, a New York-i, a bostoni és a washingtoni filmkritikusok is az év legjobb külföldi filmjének szavazták meg Nemes Jeles László első mozifilmjét. A rendezőt az elsőfilmesek között díjára jelölte az amerikai rendezők céhe (DGA).

A Laokoon Filmgroup gyártásában készült alkotás vezető producere Sipos Gábor és Rajna Gábor, főszereplője Röhrig Géza. Nemes Jeles László filmjét Magyarországon már több mint százezren látták, és továbbra is megtekinthető a mozikban.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk