hirdetés

KULT

Emlékszel még a Hahotára? 25 év után újra megjelent!

A fárasztó faviccek és mókás képregények gyűjteménye ismerős lehet azoknak, akik annak idején gyerekként olvasták, mégsem teljesen ugyanolyan.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. május 03.

hirdetés

A Hahota főleg azoknak lehet kellemes emlék, akik a '80-as évek végén, a '90-es évek elején voltak gyerekek. Most, 25 év után azonban újra kapható az újságárusoknál.

A Port.hu azt írja, a modern változatot Gyöngy Kálmán szerkeszti és az Ábra Kkt. adja ki. Gyöngy már a Kádár-korszak kultikus viccújságjában, a Ludas Matyiban is aktívan közreműködött, 2010 óta pedig a Ludas Matyi-blogon teszi közzé a magyar karikaturisták nagy generációjának (Lehoczki „Czki” Károly, Jelenszky László, Sajdik Ferenc, Balázs-Piri Balázs, Földes Vilmos és társaik) poénjait.

A könyvecskék mérete nem változott, ám belelapozva a fekete-fehér rajzok mellett színeseket is látni. A poénok sem teljesen ugyanazt a vonalat képviselik, szóval hiába keresnénk benne az úttörők vagy a kisdobosok életéről szóló élcelődést.

Inkább a Ludas Matyi-stílusú, például szexizmust kifigurázó vicceket pufogtatják, ráadásul korábbi vicckarikatúrákból van az egész összevágva, így találni benne például a kolontári vörösiszap-katasztrófáról szóló poént, amiről mindenki eldöntheti, mennyire ízléses.

A Port.hu azt is szomorúan közli, hogy nyoma sincs a könyvekben a közkedvelt Pif és Herkules vagy Placid és Múzó képregényeknek, sehol egy Vakarcs vagy Artúr képsor, de hiányzik Dargay Attila kultikus Kajla kutyája is, annak ellenére, hogy a borítón még szerepel.

hirdetés

Az új Hahota országszerte több, mint 1700 újságárusnál kapható, a tervek szerint siker esetén kéthavonta jelennek majd meg a további számok.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk